Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Belgische bierfestivalmet 131 soorten Belgisch bier.

Dit weekend wordt wederom het Belgisch Bier Festival georganiseerd door Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45a. Eerder werd de vakantie geopend met het Belgisch Bier Festival en nu sluit het de vakantie.

Aanvang is vrijdag 21 augustus om 15.00 uur. In de zaal van De Leygraaf zullen dan 131 verschillende Belgische bieren worden gepresenteerd. De Leygraaf heeft standaard al 50 verschillende Belgische bieren op haar bierkaart staan en breidt dit tijdens het Belgisch Bier Festival met nog eens ruim 50 soorten uit. Allerlei Belgische biersoorten zullen aanwezig zijn zoals diverse Witte, Blonde, Amber, Dubbel, Tripel, Fruitige, Geuze, IPA en Stout. De Trappistenbieren zullen aanwezig zijn, zelfs Westvelteren en de Oostenrijkse Engelszell. Meer info op www.belgischbierfestival.nl. Het festival is gratis toegankelijk en geopend t/m zondagavond.

Alles proeven

Er zullen 131 Belgische bieren aanwezig zijn. Alle bieren kunnen worden geproefd. Voor het proeven koopt u de Pruufkeskaart waarmee u 10 proefglaasjes bier kunt proeven. Hierdoor is het mogelijk om de vele Belgische biersoorten te keuren en te bezien welk bier uw voorkeur geniet. Hebt u een lekker biertje gevonden, dan kunt u daarvan ook een flesje kopen en lekker van genieten.

Belgische biercultuur

België heeft een rijke biercultuur van hoog gistende bieren met een enorme variatie aan bieren en merken. De rijkdom van de Belgische bieren gaat terug tot in de middeleeuwen en wordt internationaal geprezen. Er bestaan ongeveer 150 brouwerijen en ongeveer 1100 verschillende bieren. De bijzonderste bieren zijn de Trappisten, gevolgd door de Erkende Abdijbieren en Familie Brouwerijen. De Pils-soorten (laag gistend) zullen niet aanwezig zijn.