Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Biljarten

De zomereditie van de Komkoep zit er weer op

komkoep libreHet biljart toernooi telde ruim 150 deelnemers verdeeld over de teams van Aquarest, Elsie en De Zwaan. De finalewedstrijden werden op 12 juli gespeeld met een ruim aantal toeschouwers. Deze waren getuige van een spannende ontknoping van het dorpse evenement zowel in het libre spel als bij het driebanden.

Uiteindelijk ging het team van Elsie met de beker aan de haal bij het Libre.

In dit team (op de foto): Hans van de Steen,, Paul en Marina van Gaal, Tonnie van Boxtel , Jan en Mariëtte Smits. Niet op de foto: Henk Bozelie en Erica van Boxtel.

(foto libre)

komkoep driebandenHet team van Aquarest won bij het driebanden,

In dit team (op de foto): Jan van de Vorle, Jeffrey van Kasteren, Martien van de Pas en Willie Kanters. Niet op de foto: Gerard van de Wijst, Mari Lucius en Mari Kanters.

Biljartkampioenen bij AquaRest

Biljartkampioenen AquarestDe hele winter is er gebiljart bij AquaRest in Heeswijk-Dinther voor de landelijke competitie.

Tot de laatste wedstrijd was het bijzonder spannend. Er konden nog 3 teams uit een competitie kampioen worden.
Uiteindelijk werden Peter van Erp (broer van), Gerard Gabriels, Ad van Lieshout en Joost van de Pas als 1e geklasseerd.
Het team van Simon van Steenbergen, Harrie vd Heijden, Jo van Alebeek en Mari Thomassen hadden in de andere 2e klas een straatlengte voorsprong op de nr 2.
In de spelsoort libre zijn in de C2 klasse dus 2 teams kampioen geworden.
Ook in de C3 competitie hebben we een kampioen, Antoon Josemanders, Edwin Daandels en Henk van Krieken.

Wij feliciteren alle teams en wensen hun veel succes toe a.s. zaterdag in de regiofinale.
Deze regiofinale in de C3 wordt zaterdag 2 mei gehouden bij AquaRest in Heeswijk-Dinther vanaf 11.00 uur.
Wil je eens zo'n finale van dichtbij meemaken, dan ben je van harte welkom.

4e Editie clubkampioenschappen biljartvereniging

clubkampioemschappen biljartenVan 20 t/m 23 augustus zijn voor de 4e keer de clubkampioenschappen van biljartvereniging de Toren gehouden en dit maal bij Aquarest, waar de vereniging vanaf dit jaar gaat biljarten.
Op 23 Augustus was de finaledag en het was een hele gezellige dag met aansluitend een gezellige BBQ en deze heeft geleidt tot de volgende ranglijst:
 
1e plaats Henk van Krieken
2e plaats Ad van Esch
3e  plaats Ad van der Pas
 
Nogmaals proficiat! 

de Toren 3 en Aquarest 6 winnaars Zomerkomkoep

Zomerkomkoep finale_bij_ElsieHet 3Banden team de Toren 3, met teamleider Peter van Erp, en het Libre team Aquarest 6, teamleider Jan van Vorle, zijn winnaar geworden van de H.D. Zomerkomkoep 2014. Een 3Banden en Libre kompetitie, dat afgelopen zomerseizoen gespeeld is in diverse cafés (de Toren, Aquarest,de Zwaan en Elsie) in Heeswijk-Dinther.

Afgelopen zondag werden in café Elsie de finale’s 3banden en Libre van de H.D. zomerkomkoep 2014 gespeeld.

Deze zomerkomkoep is gestart eind april. Er deden 10 teams mee met 3banden, 49 spelers en bij het Libre namen 19 teams deel, 133 deelnemers.

Zowel bij het 3Banden als bij het Libre waren 2 poules, waarbij de winaars van elke poule het in een finale tegen elkaar moesten opnemen.

Na de voorronden stond bij het 3Banden in Poule A het team van Peter van Erp, de Toren 3, en in Poule B, team Elsie 4, teamleider Berry Gordijn, bovenaan. Zij zouden het opnemen in de finale.

Bij het Libre was in poule A, Elsie 9 poulewinnaar. Maar bij poule B had het team de Zwaan 4 en Aquarest 6 een gelijk aantal punten en ging team Aquarest 6 door op percentage (91,71%). De Zwaan 4  had een percentage van 90,02.

In de 3Banden finale speelden van elk team 3 spelers. De no’s 1 namen het tegen elkaar op, zo ook de no’s 2 en de no’s 3.

Bij het Libre namen van elk team 4 spelers het tegen elkaar op.

Het zou nog een hele spannende middag worden met vele boeiende partijen waarbij in de laatste wedstrijd de beslissing viel.

Bij het 3Banden mocht de Toren3, waarvoor speelden Joost van de Pas, Ad van Lieshout en Peter van Erp, de wisselbeker in ontvangst nemen en waren Kampioen 3banden HD Zomerkomkoep 2014.

Bij het Libre ging de wisselbeker naar Aquarest 6, met de spelers Jeffry van Casteren, Mari van Berloo, Martin van de Pas en Jan van Vorle.

Voor alle spelers van de winnende teams was er een aandenken.

Bij de voorronden 3Banden speelden Johny Gordijn Elsie 5 en Ad van Lieshout de Toren 3, de hoogste serie nl. 7 caramboles.

De kortste partij was 24 beurten, gespeeld door Henk vd Broek Elsie 2,

Bij het Libre speelde Nico van Alebeek Elsie 6, de hoogste serie 48 caramboles. De kortste partij was 8 beurten, gespeeld door Marijn vd Heijden in d’n Ollie.

Begin september begint de Winterkomkoep voor zowel 3Banden als Libre.

Teams kunnen zich nog opgeven, maar dan moet je contact opnemen voor zaterdag 26 juli a.s.

 Voor eventuele vragen kun je contact Emmy vd Wetering, 06. 53458415.

Zomerkomkoep winnaarsthumb Zomerkomkoep finale bij Elsie

Libre en Driebanden

winnaars clubwedstrijd_libre_en_driebanden_Ook dit jaar zijn in Café Elsie de clubwedstrijden gespeeld, libre en driebanden.Er werd gespeeld in poules van 3 personen.De beste van elke poule ging door naar de volgende ronde naar de achtste finale gevolgd door de kwartfinale en de finale.Bij het Libre streden om de 3e en 4e plaats; Ingrid Voets en Hans Pauwels.
Om de 1ste en 2e plaats; Emmy van de Wetering en Hans vd Steen.

Het werd een heuse titanenstrijd. Ingrid verloor met een carambole verschil van Hans Pauwels en Emmy van de Wetering won van Hans van de Steen en mocht zich, clubkampioen Elsie 2013- 2014, noemen.
Bij het 3-Banden gingen voor de 3e en 4e plaats; Michael Blokx en Berry Gordijn.
En voor de 1ste en 2e plaats; John v Rixtel en Ben de Visser.

De driebandenwedstrijden waren al even spannend als de librepartijen.Berry Gordijn won de partij van Michael Blokx en Ben de Visser verloor van John v. Rixtel, die dus de nieuwe clubkampioen driebanden 2013-2014 werd.

We hebben kunnen genieten van sportieve, spannende wedstrijden. De finalisten libre en driebanden mochten behalve de wisselbeker voor de winnaar,  ook ieder een prachtige vleesmand, geschonken door Jan Verheijden, in ontvangst nemen.

Verder kreeg iedere deelnemer/deelneemster een enveloppe met een oudjaarskraslot.

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagekletst onder het genot van een drankje en hapje en kunnen we terug kijken op en zeer geslaagd toernooi.

Mocht u interesse hebben om lid te worden van biljartvereniging Elise dan kunt u voor informatie contact opnemen met Emmy vd Wetering, 06.53458415Emmy van_de_Wetering_John van_Rixtel_en_Roos_Oitman_

Dames Springfield- Tenderfeet 30 -65

 

Tenderfeet-logoZaterdag 19 oktober stond Springfield op het programma voor de dames van Tenderfeet. Door uitlopen van andere wedstrijden begon de wedstrijd een half uur later dan verwacht. Maar dit had geen consequenties voor de dames van Tenderfeet. De dames werd verteld om in het  begin van de wedstrijd druk te zetten en op snelheid te spelen. Het team pikte dit meteen op, waardoor de dames van Springfield al snel achter stonden.

Tenderfeet zette de dames van springfield onder druk met een press. De dames van Springfield werden ten hoogte van de middellijn opgepakt en dit zorgde voor balverlies aan de kant van berlicum. Waardoor Tenderfeet wat mooie ballen raak kon schieten. Dit eindigde in een 10-24 in het voordeel van Tenderfeet. In de tweede helft bleef Tenderfeet sterk basketballen. De press bleef mooi staan en de verdediging stond in een goede sterke zone. Het was lastig voor Berlicum om inside te scoren dus ging deze schieten. Het geluk lag bij Tenderfeet dat deze schoten niet vielen. Daarin tegen stonden er een paar meiden van Tenderfeet flink te knallen. Dit resulteerde in een 15-40 voorsprong voor Tenderfeet.

Tenderfeet ging sterk de rust in, maar stond zwak te spelen in de derde kwart. Hiermee kon Berlicum dichterbij komen en scoorde zij weer wat meer. Als snel in deze kwart werd er een time out aangevraagd door coach Fleur. Tenderfeet ging van een zone verdediging naar een man to man verdediging. Hierdoor werden de meiden van Heeswijk weer wat feller en kwamen er weer puntjes. Wel was de concentratie minder als in de eerste helft en hier maakte Berlicum gebruik van. Na het derde kwart stond het 24-53 nog steeds in het voordeel van Heeswijk. Voor het publiek leek het duidelijk dat Tenderfeet deze pot ging winnen, maar de dames van Tenderfeet wisten dat zij nog even hun hoofd erbij moesten houden.

Het vierde kwart begon met een zone verdediging. Ook werden de dames van Tenderfeet moe en hadden zij weinig wissels. In het vierde kwart stonden er twee spelers met 4 fouten in het veld en werd Laura het veld uitgefloten met een 5e fout. Nog 5 minuten te spelen en de pit waarmee Tenderfeet begon zwakte af en dit resulteerde in tegenscorens. Maar uiteindelijk wint Tenderfeet na een wedstrijd hard werken met een mooie score van 30-65!

 

Tenderfeet heren 1 neemt punten mee uit Veghel

bc tenderfeetNa de deceptie van vorige week in Geertruidenberg, waar de wedstrijd wegens het ontbreken van arbitrage niet door kon gaan, mochten de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken zaterdagmiddag aantreden tegen de Heren 3 van Attacus.

Als eerste pot van het seizoen meteen een streekderby, dus de heren waren tot het uiterste gemotiveerd om de punten te pakken. Wegens het ontbreken van een coach, was het van uiterst belang dat de communicatie binnen het team optimaal was en alle neuzen dezelfde kant op stonden.

Al vroeg in het eerste kwart werd duidelijk dat dit het geval was. Binnen no time stond er een score van 0-8 op het bord, mede door twee uitmuntende 3-punters van Ron v/d berg. Dit konden de heren uit Veghel natuurlijk niet op zich laten zitten, dus werden zowel de aanval als de verdediging aangescherpt. Hierdoor werd het gat dat de bezoekers hadden geslagen enige tijd niet groter, maar het laatste gedeelte van het eerste kwart werd nog wel gebruikt om de stand naar 11-26 te brengen.

Het begin van het tweede kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door een verslapping in de concentratie van beide kanten, wat resulteerde in weinig scores. Gelukkig wisten de heren van Tenderfeet zich te herpakken na het midden van het kwart, waardoor verder uitgelopen kon worden naar een ruststand van 18-39

Na de rust ging de thuis spelende ploeg al snel over naar een zone verdediging om de schade te beperken, maar ook hiermee waren de heren uit Heeswijk-Dinther niet te stoppen. Onder de basket was vooral Rein Megens niet te stoppen en de drives van broer Nard Megens waren goed voor 10 punten dit kwart. Resultaat: 34-58 na het derde kwart.

Als toetje toe kregen de toeschouwers in het vierde kwart aanvallend goed spel te zien, met voornamelijk flitsend combinatiespel tussen Jan Mikkers en Wouter van Hoof, met als resultaat erg veel scores. Helaas ging deze focus op de aanval wel ten koste van de concentratie in de verdediging, hierdoor wist ook de thuispelende ploeg nog met regelmaat tot scoren te komen. Eindstand van de wedstrijd: 48-87

Scores:

Jan Mikkers:                      16 punten

Nard Megens:                   16 punten

Wouter van Hoof:           14 punten

Rein Megens:                    14 punten

Ron v/d Berg:                   13 punten

Bas van Loon:                   6 punten

Koen Broeren:                  4 punten

Pim Broeren:                     2 punten

Dennis van Meurs:           2 punten

Finales Komkoep Zomereditie 2013

130707-phe-Komkoep  2Afgelopen weken hebben 178 spelers, verdeeld over 28 teams zich ingezet voor een plaats in de biljartfinale. Zondag 7 juli zijn de finales van de Komkoep Zomereditie uiteindelijk gespeeld.  We waren welkom bij Aquarest, waar een heuse biljarttempel was gecreëerd. Ondanks het prachtige weer waren er toch veel toeschouwers langs gekomen om de wedstrijden te bezichtigen. Zij werden getrakteerd op mooie grote series, prachtige ballen en spannende partijen. Een hapje en een drankje erbij en de middag kon niet meer stuk.

Bij het libre spel speelde Elsie 8 tegen het thuisspelende Aquarest 7. Elsie legde in de eerste partij al een goede basis voor de winst doordat Theo van Nistelrooy met een gemiddelde van 2.250 de partij wist te winnen met 10-3. Aquarest wist de 7 verliespunten terug te brengen tot 5 doordat Willie Kanters met 10-08 voor Aquarest won. Maar in de twee andere partijen wisten Gerard Kanters en Tommy Netten de voorsprong te consolideren en gaven deze niet meer uit handen. De twee wisten beiden hun partij te winnen met 10-08 en hiermee was de winst in het libre in de pocket voor Elsie.

Bij het driebanden mocht Elsie 3 aantreden tegen de winnaar van vorig jaar; De Zwaan 2, welke ook dit jaar de finale hadden weten te bereiken. Elsie begon met een degelijke 10-7 winst door Henk van Zutphen. Vervolgens wist ook Hans Pauwels, na een moeizame start, de winst naar zich toe te trekken met 10-8. De tussenstand na de 2e partij was toen 10-5 in het voordeel van Elsie. De laatste partij zag er hierdoor uit als een formaliteit voor Elsie, maar De Zwaan wist de opgelopen achterstand om te buigen in een gelijk spel (25-25). Na wat gerekend te hebben trok toch De Zwaan aan het langste eindje, door als groep 3% beter te hebben gespeeld dan Elsie, waardoor De Zwaan de beker mee naar huis mocht nemen.

De organisatie dankt alle bezoekers, Aquarest, scheidsrechters en schrijvers, alsmede alle deelnemende teams en speellocaties van het afgelopen jaar. In de winterperiode zullen we weer een competitie spelen. Mocht je interesse hierin hebben, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Derde keer clubkampioenschappen De Toren

Clubkampioenschappen biljarten_De_Toren1 t/m 4 mei jl. zijn voor de 3e keer de interne clubkampioenschappen biljarten gehouden bij de Toren. Onder leiding van Gerard Gabriels, welke jaarlijks zorgt voor een fraai toernooischema en alle uitslagen en gemiddeldes bijhoudt was dit wederom een zeer geslaagde editie. 

De gezelligheid onder de biljarters van de Toren staat hoog in het vaandel maar daarbij komt een zeer sportieve rivaliteit om de hoek kijken die voor de volgende top 3 heeft gezorgd:
3. Cor v/d Pas
2. Henk van Krieken
1. Ad van Lieshout

Vorig jaar was het Edwin Daandels die er met de hoofdprijs vandoor ging maar ook in het 1e jaar was Ad de clubkampioen. Voor Ad was dit dus de 2e keer dat hij de clubkampioenschappen wist te winnen. Proficiat!