Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

Mooie wedstrijden bij MTB cup Heeswijk.

2015-05-31 MTB CUP HeeswijkAfgelopen zondag 31-05-2015 heeft in de bossen en de crossbaan rond Café Restaurant Stanserhorn de MTB cup Heeswijk plaatsgevonden. Onder goede tot redelijke weersomstandigheden hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijd gereden.

De super compacte ronde, over de crossbaan en de singletracks op het terrein van familie van Heugten worden jaar op jaar door de renners enorm gewaardeerd. Het werd afwisselend, technisch en zwaar genoemd.

Net als de afgelopen jaren werd het spits afgebeten door de fun mannen. Na 60 minuten wedstrijd hoorden ze de bel voor de laatste ronde. Uiteindelijk kwam Danny van Zoggel (Den Dungen) Jan van Oorschot (Liempde) als eerste over de meet. Patrick Vissers (Veghel ) en Rob Meeuwessen (Goirle) maakten het podium compleet.

Ook voor de jeugd was er deze dag ruimschoots tijd ingeruimd. Op de ingekorte ronde werd door de drie leeftijdscategorieën gestreden om de glimmende bokalen. De jongsten (8-10) reden 2 rondes, de jeugd van 11-12 jaar reed 3 rondes en ook de oudsten (13-14) kregen 3 rondes voor hun kiezen.

Vervolgens brak het geweld van de Masters 30+ en 40+ los. In dit traditie getrouw grote peloton werd weer fanatiek om de prijzen gestreden. In een langgerekt lint doken de renners het bos in. Nadat de eerste stofwolken opgetrokken waren bleek Nederlands Kampioen Christian de Graaff uit Rijswijk zich afgescheiden te hebben van zijn belagers om zo onbedreigd op de hoogste podiumplek af te koersen. De achtervolgende groep werd vervolgens ook uit elkaar gereden. Godie Jacobs (Genk) en Willem Jan Post waren best of the rest en kwamen dan ook terecht op de plaatsen 2 en 3. Bij de 40+ categorie Maikel Govaarts uit Drunen twee ronden voor het einde weg bij Micha de Vries en verwees Freddie van der Sloot teamgenoot Jan van Oorschot naar een 4e plaats.

Aan het begin van de middag was het de beurt aan de Junioren, Nieuwelingen en Vrouwen. Vlak na elkaar werden ze weggeschoten.

De junioren en nieuwelingen vormden een groot gemengd peloton waardoor het moeilijk te zien was wie er op kop reden. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat de podiumplekken als volgt verdeelt werden: Erik Boer, Per Wiggers en Randy de Beus kwamen bij de junioren als eerste drie over de meet. Lokale renner Martijn van Doorn reed naar een verdienstelijke 9e plek. Bij de Nieuwelingen werden de poduimplaatsen verdeelt tussen Thymen Arensman, Tim van Dijke en Rob Gambon.

Bij de Nieuweling meisjes, die net als de Junior Dames meestreden in het Vrouwenpeloton, Was Julia Boschker de snelste voor Lorena Peterman en Celine Klootwijk. Bij de juniordames waren de bloemen voor Kiki van Asselt voor Kim Bodemann en Charlotte de Graaf die 3e werd. In het vrouwenpeloton werd al snel een kopgroep gevormd door Reza Hormes-Ravestein, Laura van Regenmortel, Bianca van den Hoek en Linda ter Beek die ronde na ronde elkaar opjutten. Uiteindelik trok Laura aan het langste eind en kwam als eerste over de meet, kort daarop gevolgd door Reza en Bianca.

 

Als laatste van deze lange wielerdag was de wedstrijd van de Amateurs en Elite mannen. Ook zij zijn samen van start gegaan. De Amateurs voor 75 minuten en de Elite mannen mochten gedurende 90 minuten alles geven.

Bij de Amateurs werd al snel een kopgroep gevormd van een 4-tal renners waaronder Team Bikers Renner Guus Smits. Het werd een spannende race. Uiteindelijk was het Raymond van de Kruisweg s die aan het langste eind trok, gevolgd door Guus Smits en Liwald Doornbos uit Berlicum.

Bij de Elite mannen wedstrijd was al snel duidelijk dat Jeroen Boelen een hoofdrol zou gaan spelen. Hij reed al snel weg bij de rest van het peloton. De achtervolgers moesten op het bochtige parcours slim positie kiezen om zo de podiumplekken op te kunnen eisen. Gerben Mos en Rens de Bruijn deden dit het best en werden zo respectievelijk tweede en derde.

De organisatie kijkt terug op een enorm leuke en sportieve dag en wil Stanserhorn en MC Heeswijk hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun terreinen.

De Bernhezer Kacheldertoer.

de kacheldersOp zondag 12 april organiseert TWC de Kachelders ism Stichting Wielerevenementen Bernheze voor de 2e keer de Bernhezer Kacheldertoer.
Er zijn deze dag 2 afstanden te fietsen, 110 km, deze gaat naar Poppel in België, en de 70 km gaat naar Moergestel. Beide routes voeren u over verkeersluwe wegen, en langs de mooiste plekken van dit stukje Brabant. De routes zijn volledig uitgepijld, en bij de start ligt ook een routebeschrijving voor u klaar.

NTFU leden kunnen makkelijk inschrijven via Scan en Go.
Inschrijven kan op zondag 12 april vanaf 7.30 tot 9.00 uur, bij Cafe de Toren, Torenstraat 12 te Dinther, tel:0413-296307.
NTFU leden betalen €3, niet leden betalen €4.

De pauzeplaats van 110 km route is Mieke Pap in Poppel(België), tel:003214655010
De pauzeplaats van 70 km route is t Stokske in Moergestel, tel;0135131325

Via de website van twc de Kachelders zijn de routes ook te downloaden.

Graag tot ziens op zondag 12 april, en veel fietsplezier toegewenst.
Twc de Kachelders.

24 uur mountainbiken in Nuenen voor team Bikers

BikersDit jaar een besloten de teamleden in januari al dat ze voor een bijzondere seizoensafsluiting wilden gaan. Er werd gekozen om mee te doen aan de Gulbergen 24. Een mountainbikewedstrijd over 24 uur in teamverband. Speciaal voor deze gelegenheid vroeg het huidige team ook oud renner Patrick Vissers om deel te nemen. Met vijf renners is het team aan de start verschenen.

De startronde werd gereden door Guus Smits. Waarbij hij direct vanuit het tweede startvak de aansluiting zocht in de top twintig. Na de eerste startlus en de volledig ronde van 8 km over het dak van Brabant, de Gulberg, bevond het team zich direct bij de eerste tien renners. Het team had besloten om in daglicht na iedere ronde te wisselen, waarna het achtereenvolgens de beurt was aan Martijn van Doorn, Rick van den Hanenberg en Patrick Vissers. Eric van den Boogaard sloot enkele uren later pas aan om (succesvol) zijn derde plaats te verdedigen in het topcompetitieklassement.

Na deze eerste ronde van wisselen had het team meteen de leiding te pakken in het klassement. Kort daarop volgend kwam het team SBJ, welke nog lang kort reed op team Bikers. Echter naar mate de dag vorderde wist het team tegen de avond de voorsprong uit te bouwen tot ruim 6 minuten.

Langzaamaan viel de schemering over het parcours en werd de verlichting op de fietsen gemonteerd. Een geweldig spektakel om de renners over het verlichte parcours door het donker te zien manoeuvreren. Gedurende de nacht zouden de renners per persoon twee rondes voor hun rekening nemen zodat de overige teamleden de gelegenheid kregen om hun rust te pakken. Richting de ochtend brak het de renners op om de beklimmingen twee keer achter elkaar te volbrengen en schakelden ze terug op één ronde per persoon.

Het team bleef gelukkig bespaard van pech en wist de voorsprong uit te bouwen tot ruim anderhalve ronde. Na 81 rondes finishte team Bikers als eerste! Wat een prachtig resultaat en een ongelofelijk mooie seizoensafsluiting. Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts.

Teleurstellend NK mountainbike team Bikers

2014-07-13 MoutainbikeHet was dit weekend er op of er onder voor het mountainbiketeam Bikers uit Heeswijk Dinther op het NK mountainbike in het heuvelachtige Noorbeek in Limburg. Bij de amateurs was het aan Guus Smits om zijn titel te prolongeren. De andere drie renners waren uiteraard ook gebrand op een plek op het erepodium.

Zaterdagochtend om 10.00 uur wat het als eerste de beurt aan Eric van den Boogaard. Na zijn goede resultaat vorige week in Landgraaf waren zijn verwachtingen hoog gespannen. Helaas bleek hij deze benen niet mee genomen te hebben. Zoals hij zelf zei ‘ik had vandaag frikadellenbenen’. Direct in de eerste ronde was hij achter een tak blijven hangen en vanaf dat moment liep het niet lekker meer. Hij verloor direct de aansluiting maar bleef desondanks doorzetten. Dit resulteerde nog in een achtste plaats. Meer zat er vandaag helaas niet in.

Na Eric was het direct de beurt aan Rick van den Hanenberg. Ook Rick reed een hele zware wedstrijd. Het was een lastig en door de vele regen, een erg glad parcours. Geen parcours waar Rick zijn vermogen goed op kwijt kan. Het wedstrijdverloop viel hem dan ook erg tegen. De sterke kop was direct gevlogen en Rick zakte steeds verder door het veld heen. Ook zijn moraal zakte steeds verder weg, desalniettemin reed hij de wedstrijd uit naar een twaalfde plaats.

Op zaterdag was het Martijn van Doorn die de dag afsloot voor het team. De start bergop verteerde Martijn goed en hij was direct met de voorste jongens mee weg. Na een halve ronde kwam hij op de verzorging op een keurige vierde plek door. Het verschil werd echter snel gemaakt waardoor de podiumplaatsen verdeeld waren. Achter deze renners reed Martijn wel een zeer sterke wedstrijd en leek hij gedurende de wedstrijd steeds sterker te worden. Als de wedstrijd nog wat langer had geduurd had hij wellicht nog wat plaatsen kunnen pakken maar uiteindelijk werd hij keurig vijfde!

Tot slot was het op zondag de buurt aan titelverdediger Guus Smits. Helaas werd het ook voor hem een zwaarbevochten wedstrijd. Ondanks dat hij zich erg goed voelde kwam het er niet uit op het zware parcours. Het werd een ware strijd tegen zichzelf en de druk van de kampioenstrui. Al snel moest hij dan ook de kop laten lopen, waarna hij lang op de vierde plek heeft gereden. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog te maken met technische mankementen aan zijn fiets waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een teleurstellende zesde plaats.

Glibberen en glijden in Sittard voor Team Bikers Heeswijk-Dinther

Bikers

Vandaag stond een nieuwe wedstrijd op het programma voor mountainbiketeam Bikers. De renners reden ver Limburg in voor de wedstrijd in Sittard. Het was een zeer mooi en technisch parcours. Echt mountainbiken. Alleen Eric van den Boogaard verscheen niet aan de start door een blessure.

Vroeg in de ochtend was het de beurt aan Rick van den Hanenberg om zijn stuurkunsten te tonen. Het parcours was nog erg nat toen Rick moest starten door de regen die de afgelopen dagen  was gevallen. Hierdoor was het toch al technische parcours nog lastiger. Uiteindelijk wist hij na een te korte wedstrijd toch nog beslag te leggen op zijn vaste vijfde plek van de laatste wedstrijden. Hij baalde hier enigszins van, omdat hij nog uitzicht had op de vierde plek.

Bij de amateurs had Guus Smits een zware dag. Hij kwam niet lekker in zijn ritme waardoor hij direct de sterke kop van de wedstrijd moest laten rijden. Helaas kon hij zich gedurende de wedstrijd niet herpakken, op een parcours wat hem eigenlijk op het lijf geschreven is. Guus kon zich nog net handhaven in de top tien met een achtste plaats. Na afloop gaf hij aan, dat de benen vandaag niet wilde meewerken.

Tot slot was het de beurt aan Martijn van Doorn bij de nieuwelingen. Hij had een goede start bergop. Doordat het erg glad was moest er gedurende de wedstrijd ook veel worden gelopen. Dit ging Martijn niet zo goed af. Hij verloor hierbij veel tijd en kwam niet lekker in zijn wedstrijdritme. Opnieuw was de wedstrijd vrij kort, waardoor aan het einde niet veel plaatsen meer werden goedgemaakt. Martijn finishte als negende.

Over twee weken zal het Nederlands Kampioenschap verreden worden in Noorbeek nadat volgende week de wedstrijd in Landgraaf zal worden gereden.

De eerste “De Bernhezer Kacheldertoer”

20140409KacheldersTWC de Kachelders organiseert zondag 13 april samen met WSC-Bernheze voor de eerste keer “De Bernhezer Kacheldertoer”. Een mooie toertocht voor iedere fietsliefhebber.

We hebben gekozen voor 4 verschillende afstanden, 25-40-70-100 km, de routes zijn allen volledig uitgepijld, en verkeersluw. Iedereen met een fiets is dus van harte welkom.

Voor de wielrenners onder ons ligt er een mooie  route klaar via de Campina naar Poppel in België, met een pauzeplaats  waar de koffie klaar staat. De 70 km gaat via Moergestel en Oisterwijk, en ook hier is een pauzeplaats met koffie.

Voor de fietsers die 25/40 km willen fietsen ligt er een mooie route klaar over rustige wegen door het buitengebied van Schijndel-Boxtel-Sint-Michielsgestel. Onderweg staan wij voor u klaar met een lekkere versnapering. Inschrijven kan op zondag 13 april bij Cafe De Toren, Torenstraat 12 in Dinther. De 70/100 km deelnemers kunnen starten tussen 7.30-9.00 uur. Voor de 25/40 km is de start tussen 9.00-11.00 uur.