Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Hockey

Hockeyen in je pyjama!

20150610 170410Afgelopen seizoen trainden elke woensdag de allerjongste hockeysterren van HDL: de Benjamins en de F-jes. Om het seizoen op een leuke manier af te sluiten, bedachten de trainsters Nadine, Alet, Isa en Noreen een speciale training: hockeyen in je pyjama! Het hockeyveld zag er geweldig uit met alle gekleurde pyjama's en onesies. Tuurlijk hielp het weer ook een handje!

Lijkt het je leuk om ook een keer te komen hockeyen: dinsdag 16 en 23 juni worden er nog 2 clinics gegeven. Meer informatie: www.hdlhockey.nl of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

20150610 174658

20150610 180026

Uitnodiging hockeyclinics op 9, 16 en 23 juni

Hockeyclinics1Op dinsdag 9, 16 en 23 juni a.s. van 17 tot 18 uur, zijn jongens en meisjes tussen de 5 en 12 jaar van harte welkom bij Hockeyclub HDL aan de Steen- en Stokstraat 1 in Heeswijk-Dinther. Ze kunnen dan kennis te maken met hockey en hiervoor zetten onze trainers een gevarieerd parcours uit, waarover de deelnemers in groepjes rouleren en allerlei oefeningen doen met stick en bal: gezellig en leerzaam! 

De reden voor de clinics is dat we meer bekendheid willen geven aan de hockeysport en uiteindelijk natuurlijk nieuwe leden willen werven.
Het is handig om sportkleren aan te trekken (t-shirt met sportbroek) en gymschoenen / kunstgrasschoenen. Sticks en ballen zijn aanwezig op het veld.

Voor meer informatie, zie www.hdlhockey.nl of bel bel Patricia van Cleef,  T. 0413 - 29 17 19. Aanmelding viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, adres en leeftijd. 

Meiden B1 en M D1 van Hockeyclub HDL kampioen

B1De meiden van het B1 team bij Hockeyclub HDL staan hun mannetje. De competitie is in volle gang en er zijn nog 2 wedstrijden te spelen. Toch zijn ze al zeker van hun kampioenschap. Op zaterdag 25 april boekten ze een mooie overwinning op MOP Vught en wonnen voor een enthousiast publiek met 5-1. Van harte gefeliciteerd meiden, coaches en trainers: super gedaan!

 

 

 D1

Op de eerste dag van de meivakantie was er al een feestje te vieren. De meisjes D1 hebben de eerste 8 wedstrijden van de competitie allemaal gewonnen en kunnen door geen enkele tegenstander meer worden ingehaald . Op zaterdag 25 april speelden ze tegen hun rivaal uit Oss, die op dat moment op de 2de plek staat. Het werd een spannende partij die met  4 - 2 winst werd afgesloten. Het feestje kon dus gevierd worden!

 

Lucas van Cleef naar de NK Shoot-Out in Amsterdam.

Hockey1Op Paasmaandag 6 april vonden de kampioenschappen Shoot-out van Regio Zuid-Nederland in Tilburg plaats. Lucas van Cleef wist alle sterspelers van HC-DB, MOP, HC-Eindhoven, HC-Tilburg te verslaan en mag Hockeyclub HDL vertegenwoordigen bij de Nederlandse Kampioenschappen Shoot-Out op zaterdag 13 juni in Amsterdam: een geweldige prestatie!
 
Tijdens de wedstrijden wist Milo Leerdam zich te plaatsen voor de halve finales, maar daar moest hij andere zijn meerdere erkennen. Ook Floor van der Heijden, Emma Schouten en Roseanne Wijdeveld (als keepster) deden mee. Helaas wisten zij zich niet te plaatsen voor de halve finales.
 

HDL MC2 blij met nieuwe shirts gesponsord door Horecaslagerij Manders

HDL MC2 nieuwe shirts Horecaslagerij Manders 0420Op zaterdag 21 maart mochten HDL Meisjes C2 nieuwe shirts in ontvangst nemen. Deze shirts werden gesponsord door Frank en Ardith Manders van Horecaslagerij Manders. Speelster Su van der Heijden dankte de sponsor en reikte Ardith bloemen aan.

Na het maken van de teamfoto begon de wedstrijd tegen Den Bosch MC9. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Helaas bleek Den Bosch in de 2e helft net iets sterker en verloren we deze wedstrijd met 2-3. Maar alle kansen op kampioenschap liggen nog open want de meisjes van C2  staan nog op een gedeelde 2e plaats.
Via deze weg willen wij onze trouwe sponsor hartelijk danken en wensen wij de speelsters van HDL MC2 veel succes toe.

Zaalhockey: een andere tak van sport!

150223-HDL-MD2Volgende week gaat het nieuwe veldhockeyseizoen weer van start. Om de wintermaanden te overbruggen waren we, HDL MD2 een zaalhockeyavontuur aangegaan. Ondanks dat we weinig ervaring met zaalhockey hadden, gingen we vol vertrouwen de uitdaging aan. We waren vrij hoog ingedeeld voor een onervaren team, maar daar lieten we ons niet door afschrikken. Na de eerste wedstrijd bleek al snel dat zaalhockey weinig overeenkomsten met veldhockey heeft. Dat zaalhockey ook met een stick (zelfs die is anders) en een bal gespeeld wordt, is de enige gelijkenis.
 
We kwamen in het begin vooral snelheid, conditie en techniek te kort, dat werd voor een gedeelte gecompenseerd door inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen. We verloren sommige wedstrijden met grote uitslagen, kleine verschillen en soms wonnen we zelfs. Het belangrijkste is dat we, zowel speelsters als coaches, fijn gehockeyd en veel geleerd hebben van de zaalcompetitie. We hebben het echte talent van onze keepster ontdekt: strafbalspecialiste! We zijn ijzersterk in verdedigen geworden. Technisch en tactisch hebben we ook grote sprongen gemaakt.
 
Hoe leuk het ook in de zaal was, de meesten verlangen toch weer naar het veld buiten.
Vanaf volgende week kunnen we buiten laten zien waar de zaalcompetitie goed voor is geweest!
 
Tekst en foto: Patricia van Cleef, coach HDL MD2
 
 

HDL – Aanstormend talent

150222-RvH-HDL-Fjes-01Zondagochtend 22 februari, de mist hangt laag op de velden van hockeyclub HDL. Toch wordt er druk gehockeyd! De jongens en meiden van het nieuwste F-team hebben een oefenwedstrijd gespeeld zodat ze helemaal klaar zijn voor hun eerste officiële wedstrijd op zaterdag 28 februari tegen Den Bosch. Op de foto de volgende kanjers: Suus, Suze, Lindy,  Chris, Nina, Indy, Janne, Indi, Sem en Yfke. Natuurlijk kan de mascotte niet ontbreken!

Jammer genoeg konden Hanne en Harry niet met de oefenwedstrijd meedoen.

Alvast veel succes met jullie eerste officiële wedstrijd komende zaterdag!

150222-RvH-HDL-Fjes-03

150222-RvH-HDL-Fjes-02

27 E-teams doen mee aan zaalhockeytoernooi in Bernrode

2015-01-11 ZaalhockeyOp zondag 11 januari speelden maar liefst 27 teams van de jongste jeugd (de E6- en E8-tallen) uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Schijndel en Berlicum zaalhockey in Sportzaal Bernrode Heeswijk-Dinther. Ze vinden het top dat er in de winterstop toch wedstrijden zijn, zo mooi in de buurt. Ook op zondag 1 en 8 februari zijn er wedstrijden in Bernrode. Op de foto het Meisjes E3 8-tal van Hockeyclub HDL in actie.

The Fabulous Manuel Geza Show “HOCKEY FISSA” !

Hockey FissaJa, ja het gaat er komen. Zeg je hockeymeiden zeg je feestje !
Afgelopen seizoen is het sportieve team van Mixed Hockeyclub HDL Dames 1 een overeenkomst aangegaan  met Mieke en Jeroen van den Broek van De Toren. Wij nieuwe shirts, samen een onwijs gaaf feest geven.

Dames 1 is een enthousiast sportief en bovenal gezellig hockeyteam waarvan een aantal meiden nog thuis woont en studeert en een aantal maar al te graag de studie even opzij zet en in het weekend de trein pakken naar HaDee voor een lekker potje hockey.
Afgelopen seizoen zijn ze in het nieuw gestoken, in prachtige shirts werd er wekelijks gestreden op de nieuwe kunstgrasmat en jawel Dames 1 speelde als nooit te voren, de koploper van voorheen werd nu van gewonnen en zo kwamen zij als winnaar uit de poule ! Een grandioos succes voor de speelsters en teambegeleiders. Ook komend seizoen gaan zij de strijd aan om vele goaltjes mee te pakken op het kunstgras.

Tegenprestatie voor de mooie shirts is een grandioos hockeyfeest bij De Toren in HaDee en dat gaat er komen. Samen met Mieke en Jeroen van den Broek is er en plan uitgezet wat geleid heeft tot een mooie samenwerking met medewerking van The Fabulous Manuel en Geza Show. Deze heren, bekend van o.a. Expeditie Robinson en Verliefd op Ibiza, laten menig vrouwenhart sneller kloppen!  HOCKEY FISSA een onwijs gaaf feest  en “ook voor als je nog nooit een stick hebt aangeraakt” ben je welkom!

HOCKEY FISSA op vrijdag 23 januari 2015

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Toren & Paperpoint ! Wees er snel bij want vol=vol.Hockeyteam de toren

International helpt Hockeyclub HDL - u ook?

Train de Trainer wie leert mij hockeyenHeeswijk-Dinther - Het gebeurt niet alle dagen dat de speelsters van Hockeyclub HDL een training krijgen van een speelster van het Nederlands team. Maar in de afgelopen weken was dat toch mogelijk dankzij de sponsoring van Bouwman Advocaten en De Halm Graanpletterij. Marloes Keetels, afkomstig uit Schijndel, heeft op twee woensdagavonden de speelsters van Hockeyclub HDL op individueel niveau en als team aanwijzingen gegeven om het spel te verbeteren. Twee inspirerende avonden, waarbij ze de speelsters van 5 verschillende teams onder handen heeft genomen.
 
Doordat Hockeyclub HDL een relatief kleine vereniging is tussen diverse sterke clubs in de omgeving, is het moeilijk om voldoende spelers en speelsters ‘vast’ te houden. Ambitieuze hockeyers verdwijnen naar Veghel, Den Bosch of Uden en verliezen hun band met onze vereniging. Daarnaast verdwijnen een groot aantal spelers na de middelbare school om elders te studeren.    
 
Doordat de club snel groeit bij de jongste jeugd, is het verzorgen van een goede training voor alle teams een behoorlijke uitdaging. Want helaas zijn ook onder de ouders van de kinderen maar weinig hockeyers te vinden. Vandaar dat we onze jeugdige leden vragen om de trainingen te verzorgen. Om deze jonge trainers goed te ondersteunen, hebben we nieuwe lesmaterialen nodig en de hulp van ervaren trainers die ze de kneepjes van het vak bijbrengen. Met behulp van het Coöperatief Dividend van Rabobank Bernheze Maasland kunnen we deze broodnodige investering doen. U helpt ons enorm als u daarom wilt stemmen op Hockeyclub HDL via de website van Rabobank Bernheze Maasland.
 
*****************************************************
Bijlage:   Foto  (jpg-file)
Train de trainer: wie leert mij hockeyen?
 
Voor meer persinformatie:
Mixed Hockey Club HDL,  Anja Bekkers,  T. 0413 - 22 99 67,  E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.