Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Paardensport

Miranda Hoezen-van der Pas zeer succesvol op NK Subtop Dressuur

Miranda HoezenMaar liefst elf leden van De Valianten zijn afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen welke 15 en 16 augustus plaatsvinden in Zijtaart. Hierna volgt nog de Hippiade. Dit betreft de basiswedstrijdsport klasse B t/m ZZ Licht dressuur en B t/m ZZ Springen. (De uitslagen hiervan staan in een ander artikel) In de dressuur volgt ná de basiswedstrijdsport de Subtop. In de Subtop worden de klassen ZZ Zwaar t/m Grand Prix verreden. Grand Prix is het hoogst haalbare. Het Nederlands Kampioenschap voor de Subtop vond 17 t/m 19 juli j.l. plaats op het Hippisch Centrum te Ermelo.
Ons lid Miranda Hoezen-van der Pas was met twee paarden afgevaardigd naar dit NK wat al een prestatie op zich is. Op de eerste wedstrijddag reed ze met Cha cha cha in de klasse ZZ Zwaar meteen in de prijzen, ze behaalden een prachtige 5e plaats tussen de gevestigde topsporters van Nederland. Hierdoor mocht ze de volgende dag door naar de Finale Kür op Muziek waaraan de beste 8 mochten deelnemen. Met haar Spanish Guitar Kür wist ze met haar ijverige paard Cha cha cha te imponeren en behaalde wederom een 5e prijs. In de eindstand klom ze zelfs nog een plaats en werd ze uiteindelijk 4e van Nederland in het ZZ Zwaar.

Met haar paard Wise Guy kwam ze aan de start in de Prix St George (LT). Ondanks wat spanning van haar paard bij aanvang van de proef werden ze toch mooi 12e in een groot en sterk deelnemersveld. De volgende dag kwam ze met Wise Guy aan de start in de kleine finale. Hierin moest de nog moeilijkere Intermediair 1 proef getoond worden. Dit deden ze fantastisch en werden hiermee 3e met een hoge score. Wij zijn trots op Miranda en willen haar feliciteren met dit geweldig resultaat!

Ruiters en amazones van De Valianten succesvol

Lieke van GorkumVanaf april (zomerseizoen) werd er door onze leden gestreden op de selectiewedstrijden van de nieuwe kring, Kring Noord Oost Brabant. Deze kring is ontstaan na samenvoeging van kring Uden en kring Cuijk. Een extra uitdaging dus om kringkampioen te worden en om in aanmerking te komen voor afvaardiging naar het Brabants Kampioenschap welke 15 en 16 augustus plaats zal gaan vinden in Zijtaart. Maar liefst elf ruiters en amazones van De Valianten zijn in deze missie geslaagd.
Lieke van Gorkum is met Blacky kringkampioen geworden in de dressuur klasse A L1. Reservekampioen werden Romy van Roessel met Sharon (dressuur klasse C M1) en Geertje van Aarle met Gomes (springen klasse BB). Wij willen onze leden feliciteren met hun mooie prestaties en wensen alle afgevaardigden heel veel succes toe op de Brabantse Kampioenschappen!

Hieronder alle afgevaardigden en hun prestaties:

Pony’s dressuur:

BB    Niels van Rietbergen met Sanghorst Country Boy 4e

CB    Ilse van Rietbergen met Ribbon’s Mr Gregor 4e

A L1  Lieke van Gorkum met Blacky 1e Kringkampioen

C M1         Romy van Roessel met Sharon 2e Reservekampioen

Pony’s springen:

AB    Lieke van Gorkum met Blacky 3e

BB    Geertje van Aarle met Gomes 2e Reservekampioen

DB    Geertje van Aarle met Boebas 5e

CB    Romy van Roessel met Sharon 4e

DZ    Shai Rooijmans met Carlos 4e

Paarden springen:

L       Reno Molijn met Enfant D’Izzy 12e

L       Didi Dekkers met Power Full 13e

Jumping Heeswijk 2015

Jumping Heeswijk_2015_18Jumping Heeswijk in Stal de Bussel, Busselsesteeg 2 is een groot paardensport evenement met meer dan 1000 starts in 4 dagen. Het is leuk voor iedereen, jong en oud. Ieder kon genieten van geweldige paardensport met vele bekende regionale, nationale en internationale ruiters en amazones .

Klik hier voor fotos

De organisatie van dit evenement is in handen van de ruiters en vrijwilligers van Rijvereniging Pater van de Elsen uit Heeswijk-Dinther.

Reno Molijn met Enfant d’Izzy klasse apart!

Reno MolijnNaast de ponyruiters werd er ook bij de paardenruiters dit Indoorseizoen goed gepresteerd door de leden van Ruitersportvereniging De Valianten uit Heeswijk-Dinther. Maar liefst vier springruiters wisten zich af te vaardigen voor de Brabantse Kampioenschappen. Reno Molijn met zijn paard Enfant d’Izzy wist het wel héél spannend te maken door op deze kampioenschappen een megascore van 80 punten te behalen voor stijl. Hiermee zou hij kampioen zijn geworden ware het niet dat zijn paard in de barrage nog net één balkje mee nam wat hem uiteindelijk op een nog steeds knappe 9e plaats deed belanden. Ook Didi Dekkers zette met haar Powerfull een hele mooie prestatie neer door 11e te worden. Dit in de klasse B. Janneke Dekkers werd met Fenneh 24e. In de klasse L behaalde Marcel van Roessel met Don een 16e plaats.

Bij de discipline dressuur werd Miranda Hoezen-van der Pas met Cha cha cha 6e op de Brabantse Kampioenschappen in de klasse ZZ-Licht. Op 6 maart j.l. mocht zij aan de start komen op de Nederlandse Kampioenschappen waar zij knap 9e werd. Een week eerder nam ze al deel aan het NK Subtop klasse ZZ-Zwaar met haar paard Wise Guy. Hiermee werd ze in de eerste proef knap 4e en in de kür op muziek 5e. van Nederland.

RSV De Valianten feliciteert al haar leden met de behaalde prestaties van dit Indoor Seizoen!

Miranda Hoezen-van der Pas 6e op het NK in Ermelo

Miranda Hoezen-van_der_Pas_met_paard_Wise_Guy_Afgelopen weekend reed Miranda Hoezen-van der Pas met paard Wise Guy op het KNHS-centrum in Ermelo mee met het NK ZZ-zwaar dressuur. 

Zaterdag zette zij een knappe prestatie neer. Zij toonde een foutloze proef met veel hoogtepunten, dat leverde haar complimenten van de jury's op en behaalde daarmee een 4e plaats met 68,38%. De beste 10 uit deze rubriek kwalificeerde zich voor de finale op zondag voor de kür op muziek. In een zeer sterk deelnemersveld eindigde Miranda op een 5e plaats met 66,958%.
RV De Valianten feliciteert Miranda en de eigenaar van Wise Guy, de heer Reuzenaar, met deze prestatie en wensen ze veel succes bij de overgang naar de Lichte Tour. 

HDL Kampioenschappen 2014 groot succes voor jong en oud!

2014-09-27 HDL kampioenschappen 1Op zaterdag 27 september was het dan zover. Ruitersport Vereniging de Valianten organiseerde op deze dag de eerste HDL kampioenschappen voor springen en dressuur.  In de vroege ochtend werden in een dichte mist de laatste voorbereidingen getroffen voor de ontvangst van zo'n 15 jeugdige ruitertalentjes, 30  dressuurruiters en zo'n 35 springruiters.

De zon liet zich al snel zien en in de ochtend hebben de dressuurruiters gestreden om een plaats in de finale. De wat jeugdigere talentjes gingen met hun pony's in de Bixie proeven ook in de ochtend van start. Er waren zoveel aanmeldingen dat deze rubriek in 2 groepen was verdeeld. In de eerste groep ging de 1e plaats naar de pas 4 jarige Boaz van Driel met zijn pony Lucy. In de tweede groep ging de 1e plaats naar Niek Verkuijlen, 6 jaar, met zijn pony Prince V. Onthoud de namen van deze aanstormende talentjes want met zo'n prestaties kunnen zij in de toekomst nog wel eens serieuze kans gaan maken op de grote HDL kampioenstitel!!

De dressuurruiters die zich voor de finale rubriek 2014-09-27 HDL kampioenschappen 4wisten te plaatsen waren Nienke Smits met haar paard Donny, Jeanette Heymans met haar paard Panda, Nicole Korsten met haar paard Huro's Collisan en tenslotte Johan Verkuijlen met zijn paard Nature's Valley Elegance V.  Na het verrijden van de spannende finale rubriek was het uiteindelijk Johan Verkuijlen die met de titel HDL Kampioen Dressuur 2014 aan de haal ging.

In de middagpauze was er voor de jeugdige ruiters een rubriek "de mooist verklede combinatie".  Wat zijn er toch veel mooi verklede combinaties in de baan voorbij gekomen!! Zo liepen er onder andere kinderen verkleed met hun pony als koe, bruid, zorro, mega toby en spaanse dames. De jury had het er maar moeilijk mee, zo moeilijk zelfs dat hij niet 1 maar 2 winnaars heeft gekozen. Het waren broer en zus, Stan en Lieke van Gorkum, die met hun pony's Didi en Blacky verkleed waren als ridder en hiermee de 1e plaats behaalden.

In de middag was het de beurt aan de springruiters. Ook hier werd in voorrondes gestreden om een plaats in de finale. Het waren tenslotte Pien Ruigrok met haar pony Erica, Indy Bekkers met haar pony Moonlight van Stal Dice, Nicole Korsten met haar paard Huro's Jewel Star R. en Elle van Daal met haar paard Evita die nogmaals het finale parcours mochten gaan afleggen. Hier was het de nog maar 14 jarige Indy Bekkers die met haar pony de titel HDL Kampioen Springen 2014 pakte. Een knappe prestatie want er was concurrentie van enkele (semi) professionals die hebben geprobeerd hier een stokje voor te steken!!

Kampioenen Indy en Johan gefeliciteerd, maar ook alle andere prijswinnaars proficiat met deze mooie prestaties.

2014-09-27 HDL kampioenschappen 2Er is sportief gestreden om de titels maar dit alles wel in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.  Het was mooi om te zien dat de paardensport voor alle leeftijden is, er zijn deelnemers gestart die net uit de luiers waren tot (bijna) 65 plussers. Daarnaast kwamen de deelnemers uit alle uithoeken van HDL, van de Fokkershoek tot de Heische Wal en van Hazelberg tot aan Kaathoven.

Deelnemers en publiek bedankt dat jullie deze dag tot zo'n succes hebben gemaakt en hopelijk weer tot ziens op de volgende HDL Kampioenschappen in 2015!!

Johan Verkuijlen met Nature's Valley Elegance V

2014-09-27 HDL kampioenschappen 3Stan en Lieke van Gorkum met hun pony's Didi en Blacky

De rubriek: Mooist Verkleed

Indy Bekkers met Moonlight van Stal Dice

Vijf kringkampioenen bij rsv De Valianten

Geertje kampioen met Gomes en Doet ie anders nooitMaar liefst vijf kringkampioenen in de disciplines dressuur en springen binnen de club, ruitersportvereniging De Valianten is er trots op! In de dressuur klasse A-B is Lieke van Gorkum met Didi kampioen geworden, in klasse C-L2 Romy van Roessel met Sharon, en in de klasse E-L1 Moby van de Velden met Coco Chanel.

Geertje van Aarle heeft zich in korte tijd ontpopt als springfenomeen. In haar eerste springseizoen wist ze meteen met twee pony’s kringkampioen te worden. Dit met haar pony’s Gomes in de klasse B-B en met Doet ie anders nooit in het C-B.

Naast de kringkampioenen wisten zich nog eens zeven leden af te vaardigen naar de Brabantse kampioenschappen door hoog te scoren tijdens de selectiewedstrijden. Bij de dressuur pony’s zijn dit Lieke Dortmans met Stip in de klasse E-M1 en Lieke van Gorkum met haar 2e pony Blacky in de A-B. Bij de dressuur paarden Nicole Korsten met Huro’s Fantastic Color R in de klasse B en Miranda Hoezen-van der Pas met Cha cha cha in de klasse Z2. Met haar paard Wise Guy moet Miranda nog één selectiewedstrijd rijden in de klasse ZZL maar staat er ook goed voor. Bij springen pony’s mogen Indy Bekkers met Moonlight van stal Dice in de klasse D-L en Shai Rooijmans met Carlos in het D-M naar de Brabantse Kampioenschappen. Bij springen paarden Marcel van Roessel met Don in de klasse L. Marcel is de vader van Romy en daarmee dus 2 uit een gezin die een gooi mogen gaan doen naar de titel Brabants kampioen. Wij wensen alle dertien combinaties heel veel succes toe op de Brabantse Kampioenschappen Outdoor 16 augustus voor de pony’s en 17 augustus voor de paarden te Sint Anthonis. Zet hem op allemaal!

Romy met Sharon kampioen-1Moby met Coco Chanel Lieke met Didi Kampioen

 

 

Jumping Heeswijk

thumb DSC 0848Jumping Heeswijk Stal de Bussel Busselsesteeg 2 is een groot paardensport evenement met meer dan 1000 starts in 4 dagen. Het is leuk voor iedereen,jong en oud, u kunt van 17 t/m 20 juli genieten van geweldige paardensport met vele bekende regionale,nationale en  internationale ruiters en amazones .

De organisatie van dit evenement is in handen van de ruiters en vrijwilligers van de Rijvereniging Pater van de Elsen uit Heeswijk-Dinther.

Dit jaar is Jumping Heeswijk op een nieuwe locatie en wel op de terreinen van Stal de Bussel.Wij hebben daar de beschikking over een uitstekende zandbodem waardoor we niet meer van het weer afhankelijk zijn.
Wij beginnen op donderdag ochtend 17 juli om 9.00 uur, op vrijdag hebben we rubrieken voor de jonge paarden en ‘s avonds hebben we een showrubriek met aansluitend onze gezellige sponsoravond, de zaterdagavond is feest voor de jeugd. Als afsluiting op de zondagmiddag een spectaculair Barrière springen waar hoogtes tot 1.90 bereikt worden.

 Voor de kleine kinderen zijn er diverse attracties zoals: luchtkussen, zandbak, schminken etc.
De catering wordt zoals voorgaande jaren verzorgd door café- restaurant De Stanserhorn, die de heerlijkste gerechten voor u bereid.

U bent van Harte welkom om een kijkje te komen nemen op ons evenement.

Entree is gratis.  Zie ook onze website www.jumpingheeswijk.nl