Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Voebal Academie Brabant voor voetbaljeugd

Voetbalacademie VV Heeswijk 2015 TechniekdagOp vrijdag 4 september aanstaande is op het sportcomplex van VV Heeswijk van 18.30 uur tot 20.00 uur een open dag gepland door Voetbal Academie Brabant. Dit is met name om onze voetbaljeugd (en die van omringende verenigingen) te stimuleren om mee te doen aan de tien cursusdagen techniektrainingen die vanaf 18 september bij onze voetbalvereniging begint. Lijkt het je wat? Meld je dan aan!

Klik hier voor alle informatie en bekijk ook even het affiche!

Feestelijke seizoen opening

AvesteynVrijdag 4 september wordt van 18.00 – 20.00 uur het jubileum voetbalseizoen feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Alle jeugdleden worden in hun wedstrijd tenue verwacht om samen op het hoofdveld het cijfer 75 te vormen. Vanuit de lucht wordt dit door een drone gefilmd en gefotografeerd. Het is toch niks mooier dat dan de tribune ook vol zit.

- See more at: http://www.avesteyn.nl/nieuws/feestelijke-seizoen-opening-4-september/#sthash.Ge5JxN9m.JGYnuWBC.dpuf

Theo Lucius weer bij VV Heeswijk

TheoLuciusinterviewHadeejerjuli2015Het kwam via diverse media al naar buiten: Theo Lucius komt weer bij VV Heeswijk voetballen! Na 25 jaar keert hij terug naar zijn oude club. In de tussentijd voetbalde Theo onder andere bij PSV en Feyenoord. Naar eigen zeggen heeft hij veel zin om weer bij Heeswijk te gaan voetballen. In D'n HaDeejer, het maandblad van Heeswijk-Dinther, vertelt hij over zijn verwachtingen en waarom hij terugkeert.

Klik hier om het interview in D'n HaDeejer (van juli) digitaal te lezen. En als je toch aan het lezen bent... er staat ook een mooi interview met selectiespeler Sten van den Berg, bestuursleden Tom Vermeulen en Ilse Brekelmans en voorzitter Peer Verkuijlen in: 'VV Heeswijk, iedereen kan zich er thuis voelen.' (p. 6-7).

 

 

Shirts VV Heeswijk op weg naar Afrika

Shirts HeeswijkTwee ondernemers van de Stichting voor kansarme ondernemers (SVKO) in ontwikkelingsgebieden kwamen onlangs bij Voetbalvereniging Heeswijk tien tassen vol met shirts ophalen. Een schenking van de club om zo bij te dragen aan een van de projecten van de stichting. “Als vereniging ondersteunen we graag initiatieven als deze. Zo vervullen we op een speciale manier onze maatschappelijke functie, in dit geval voor kansarme ondernemers in Gambia,” aldus voorzitter Peer Verkuijlen.

 

Vlnr.: Gerard van Creij (bestuurslid), Paul Vissers (ondernemer), Sandy Janssen (ondernemer) en Peer Verkuijlen (voorzitter).  De foto is gemaakt door Hans Heesakkers.

Geen geld, maar middelen

De Stichting voor kansarme ondernemers bestaat uit een viertal ondernemers, onder andere van Ingenieursbureau Vikamco BV uit Nistelrode. Zij helpen als ondernemer andere ondernemers in de beginfase van een groeiend aantal projecten. In Gambia loopt zo’n project: het oprichten van een voetbalcompetitie. Hiervoor zochten ze voetbaltenues, zodat de plaatselijke bevolking daar van kleding kan worden voorzien. Peer Verkuijlen: “Wellicht zien we in de toekomst dus Afrikaans talent, gespot in een Heeswijks tenue!”

 

Avesteyn is en blijft derdeklasser!

2015-06-07 Avesteyn - Juliana MillEen veel besproken wedstrijd, Avesteyn – Juliana Mill voor een plek in de derde klasse. Avesteyn, op voorhand het aangeschoten wild en Juliana Mill de beoogde promovendus. Avesteyn had een heus weekend ingezet als voorbereiding op deze kraker! Een avond stappen, solex rijden en het kijken van de Champions League finale moest het team in de juiste stand brengen. De media hadden op voorhand volop aandacht gehad voor Lucien Roeffen die een soort spagaat wedstrijd voor de boeg had; of Avesteyn in het zadel helpen of zijn huidige ploeg Juliana Mill aan promotie helpen. Achteraf is de analyse eenvoudig, Avesteyn pakte een snelle voorsprong en gaf die niet meer af. Dries Heerkens scoorde het snelle doelpunt en na een prima aanval scoorde Lars van Lee uit een voorzet van Rens van Vugt. Avesteyn ging met een 2-0 de rust in, een ongekende luxe. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 3-0 door een doelpunt van Stephan van Zutphen. Avesteyn won na een degelijke wedstrijd, waarbij vermeld dient te worden dat Glenn Buermans een puike wedstrijd speelde en Rens van Vugt een compliment verdiende voor zijn inzet. Verder speelde Bjorn van den Berg zijn laatste wedstrijd, het betekent het afscheid van een fenomeen. Na een moeizaam seizoen was er niets af te dingen op de handhaving van Avesteyn in de derde klasse. Naderhand werd bij Avesteyn afscheid genomen van Antwan van Rijn als trainer, Nico van den Braak als leider en Bjorn van den Berg als speler. Een mooi en waardig afscheid van drie personen die van veel betekenis zijn geweest voor Avesteyn.

Eerste klasse-droom eindigt voor Heeswijk net te vroeg

2015-06-07 Heeswijk - sc t Zand Turgay Arslan in actieNa een spannende eerste ontmoeting met SC ’t Zand uit Tilburg (3-3 eindstand) moest vandaag de allerlaatste horde genomen worden. Zou het echt gaan gebeuren? Heeswijk voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klasse? Trainer Marc van de Ven had voor deze thuisontmoeting met ’t Zand weer de beschikking over Michel van Druenen, maar moest wel zijn topscoorder Wouter van Dijke missen. De kersvers getrouwde aanvoerder Camiel van Doorn volgde de wedstrijd via berichtjes en beelden vanuit Spanje.

Op een zonnig sportpark, onder toeziend oog van zo’n 1500 supporters, floot scheidsrechter Van der Werff de allesbeslissende wedstrijd op gang. De beginfase van de wedstrijd was rommelig: beide ploegen leken lastig los te komen van de zenuwen. Toch konden de handen van alle Heeswijkse supporters na 12 minuten de lucht in. Rob Tips verrichtte op de linkerflank goed werk en gaf een mooie bal op maat op Cetin Alpdogu. Die twijfelde niet en liet de keeper met een mooi schot kansloos. Na deze goal golfde het spel op en neer. Keeper Patrick Lunenburg redde een aantal keer uitstekend en kreeg bij een goed geschoten vrije trap van Robin Visser hulp van de paal. Vlak voor rust zag Turgay Arslan, die zijn laatste wedstrijd voor Heeswijk speelde, een mooie actie in handen van keeper Wouter Kogels eindigen. Vlak daarna was ’t Zand via een voorzet van Brent Heier dichtbij, maar Juul Heerkens wist net op tijd het gevaar te weken.

Na rust liepen de kansen voor ’t Zand op en kreeg Heeswijk de bal niet altijd goed weggewerkt. Dit leverde diverse corners en vrije trappen op. Heeswijk leek vooralsnog onder de druk uit te kunnen voetballen, maar in de 66ste minuut beoordeelde scheidsrechter Van der Werff een overtreding van Michel van Druenen met een gele kaart en een penalty. Net zoals vorige week faalde Daan van Hal vanaf 11 meter niet: 1-1. Bij de overtreding raakte Van Druenen dermate geblesseerd, dat hij niet meer door kon spelen. Het spelbeeld na de gelijkmaker veranderde: Heeswijk zakte meer in, waardoor de druk op eigen helft groter werd. De wedstrijd stevende af op een verlenging, die Heeswijk met tien man inging dankzij een tweede gele kaart van Wout Cuijpers in de extra tijd van de officiële speeltijd.

De afwezigheid van een aantal vaste krachten én de rode kaart voor Cuijpers maakten de klus niet makkelijker. SC ’t Zand kon met een vrijwel ongewijzigd team de verlenging in en leek daardoor meer kracht en strijdlust te kunnen tonen. Al in de derde minuut bracht Rens van Hout ’t Zand op voorsprong: 1-2. Heeswijk vocht en was niet van plan de eerste klasse-droom te laten varen. Toch kwam die droom nog meer in gevaar, toen aanvoerder Kevin van Assouw na een snelle uitbraak voor de 1-3 tekende. Hierna leek het definitief gedaan, zeker toen diezelfde Van Assouw vlak voor tijd ook de 1-4 nog binnenschoot. Na 120 minuten mocht ’t Zand zich, na zeven pogingen in tien jaar, officieel eerste klasser noemen en kon het vuurwerk de lucht in.

Een zure nederlaag, maar toch mag Heeswijk ontzettend trots zijn op de prestatie die zij geleverd hebben. Zó dicht bij de eerste klasse, maar het helaas net niet gered. Ondanks de grote teleurstelling bij spelers, staf en supporters, kan Heeswijk met deze mooie ervaring trots vakantie vieren en het komende seizoen met opgeheven hoofd starten!

Avesteyn C1 kampioen en finalist bekercompetitie!

2015-05-30 Avesteyn C1 KampioenHet C1 team van Avesteyn maakt een succesvol seizoen door. Daar waar eerder het kampioenschap behaald werd in de reguliere competitie werd op zondag 31 mei gespeeld in de bekerfinale tegen RKFC Lindenheuvel C1. De wedstrijd begon voorspoedig en Avesteyn kwam voor met 2-0. Een poging om de 2-1 te voorkomen lukte helaas niet. Anco van Zutphen liep een forse blessure op waardoor hij de wedstrijd moest verlaten en waarbij het doelpunt werd niet voorkomen. Het oponthoud voor de blessurebehandeling van Anco, waar nota bene ambulancepersoneel bij betrokken werd, zorgde mogelijk voor een omslag. De C1 verloor de controle over de wedstrijd en verloor de bekerfinale uiteindelijk met 3-5. Ondanks dat kwam het team als een ware kampioen terug naar Avesteyn waar ze gehuldigd werd voor het kampioenschap en de finaleplaats in de bekercompetitie. De spelers en de leiding van de C1 mogen terug kijken op een succesvol seizoen wat het resultaat is van een prima collectieve prestatie van de spelers, en een puike prestatie van de trainer en de leiding. Een felicitatie is zeker dus op zijn plaats.

Avesteyn nog één kans voor lijfsbehoud!

31-05-2015 Hapse boys - AvesteynHapse Boys, de mogelijke promovendus uit de vierde klasse, was de te kloppen ploeg voor de oranjezwarten uit Dinther. Na het gelijkspel van vorige week waren er natuurlijk kansen waarbij het opportunisme van de club uit Haps niet te onderschatten viel. Eerlijk gezegd was dat ook wel wat vandaag aan de orde was. Avesteyn had het overgrote deel van de wedstrijd een overwicht op de thuisspelende ploeg. Hierbij was het wachten op het doelpunt van Dintherse zijde. Een schot van Roy Wijlaars op de paal en een kopkans van Nick van der Heijden en een open kans na een scrimmage in het Hapse doel werden helaas niet benut. Het is symptomatisch voor wat Avesteyn heeft laten zien dit jaar. Uiteindelijk draait het om het maken van doelpunten! Daar valt niet op af te dingen. Avesteyn zit er elke wedstrijd dicht tegen aan maar maakt het eenvoudig niet waar. En dan wacht je de uitputtingsslag waar Avesteyn nu in verwikkeld is. Volgende week er is een laatste halte die voorkomt dat Avesteyn degradeert. De accu dient nog een keer opgeladen te worden voor de wedstrijd tegen Juliana Mill, nota bene de huidige club van onze nieuwe hoofdtrainer Lucien Roeffen. De wedstrijd zal aanstaande zondag, 7 juni, om half drie aanvangen op het sportpak van DAW uit Schaijk. Bij deze een oproep aan de Dintherse supporters om het vlaggenschip massaal steunen door er bij te zijn, zij verdienen deze steun!

Gelijkspel in Tilburg belooft zinderende finale op 7 juni

2015-05-31 SC t Zand -  HeeswijkDoor het uitschakelen van het roemruchte DESK rest Heeswijk nog één laatste horde voor het bereiken van de eerste Klasse: SC 't Zand uit Tilburg. Na een boeiende eerste wedstrijd in Tilburg staat de teller op 3-3 en is duidelijk dat het volgende week in Heeswijk een spannende finale zal worden. Onder begeleiding van dhr. Bezemer openden beide ploegen fel op het goed bezochte sportpark aan de Bijsterveldenlaan. Na wat speldenprikjes van 't Zand in het eerste kwartier, kantelde het duel in de 17e minuut. Eerst was er een grote kans voor ‘t Zand, maar Rens v.d. Hout trof vanuit kansrijke positie doelman Lunenburg. Diens uittrap werd verkeerd ingeschat door de Tilburgse achterhoede en niet voor het eerst dit seizoen wist Wouter van Dijke hiervan optimaal te profiteren. Hij troefde doelman Kogels af en mikte uit een moeilijke hoek de bal met links binnen. 'T Zand was van slag en zag binnen tien minuten de schade fors oplopen. Eerst krulde Stef Adank een vrije trap prachtig binnen van 20 meter, vervolgens was Danny Aarts aan zet. Na een combinatie met Alpdogu slalomde hij door de Tilburgse defensie. Zijn inzet was voor doelman Kogels, maar de rebound voor de meegelopen Rob Tips, die Heeswijk in een zetel schoot: 0-3.

Nog voor rust verkleinde 't Zand de marge. Een schot na een afgeslagen corner werd geblokt door Juul Heerkens, echter was daar een arm aan te pas gekomen volgens scheidsrechter Bezemer. Daan van Hal tekende vanaf de stip voor 1-3.

Het eerste kwartier na rust werd door Heeswijk goed doorstaan, maar hierna viel, wederom na een afgeslagen corner, de 2-3. Rechtsback Van Hal zag zijn schot van richting veranderd worden en doel treffen. Een paar minuten later was Boelen dicht bij de gelijkmaker, maar Lunenburg was alert. In het restant van de wedstrijd speelde het schouwspel zich voornamelijk af op de helft van Heeswijk, maar met dank aan onzuiverheid in de passing en de straffe wind strandde het merendeel van de Tilburgse aanvallen vroegtijdig. Vlak voor tijd zou echter toch de gelijkmaker vallen. Gedragen door de wind viel de bal op het hoofd van Cuijpers, die ongelukkig zijn eigen doelman passeerde. De laatste kans in blessuretijd was voor Van den Broek namens Heeswijk, maar diens kopbal werd net op tijd van de lijn gehaald.

Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zinderende finale op zondag 7 juni op Sportpark De Ballendonk in Heeswijk. Een unieke kans voor Heeswijk om historie te schrijven en voor eigen publiek de 1e Klasse te bereiken. Wij roepen iedereen die Heeswijk een warm hart toedraagt op om de ploeg te komen steunen!

Heeswijk houdt droom promotie levend

DSC00394 2Na de 0-4 overwinning in Kaatsheuvel dachten velen dat de return op sportpark De Balledonk een formaliteit zou worden voor het team van trainer Marc vd Ven. DESK startte echter furieus aan de wedstrijd en met vier aanvallers wisten ze snel twee doelpunten te maken. Toen het na rust zelfs 0-3 werd rechtte Heeswijk de rug en kwam terug tot 2-3 door doelpunten van Tom Sleddens en Wouter van Dijke. Dat in blessuretijd de 2-4 nog viel was slechts interessant voor de statistieken.

Nadat de voltallige selectie van Heeswijk op een heerlijke sportmaaltijd van Catering Verheijden was getrakteerd, begonnen de blauw-witten met een 4-0 voorsprong vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen DESK. De Kaatsheuvelnaren startten met vier aanvallers aan de wedstrijd en voerden daarmee direct de druk op op het doel van Patrick Lunenburg. Na 6 minuten resulteerde dit al in de eerste treffer van de bezoekers. Lucas Mallens schoot vanaf 18 meter op doel en door een venijnig stuitje kon Lunenburg de bal niet keren.
Na een kwartier werd het ook 0-2 toen Joey Lokasi een diepe bal na mistasten van Camiel van Doorn knap controleerde en langs de Heeswijk-goalie in het doel schoof. De thuisploeg pakte het vervolgens beter op en daardoor bleef verder gevaar uit. Net voor de pauze kregen de gastheren zelfs nog wat mogelijkheden op een treffer maar Van Dijke en Turgay Arslan waren niet succesvol.

Na de rust ging het redelijk gelijk op, maar na een kwartier schoot Rob Klerx een vrije trap onhoudbaar binnen waardoor de 0-4 uit de heenwedstrijd bijna ongedaan gemaakt was. Gelukkig voor het talrijke publiek rechtte het thuisteam vervolgens de rug en stond er na 65 minuten weer 2-3 op het scorebord. Eerst was Sleddens met een leep stiftje succesvol op aangeven van Van Dijke. Een minuut later was de topscoorder zelf doeltreffend na een weergaloze actie van Stef Adank. Vervolgens kreeg Heeswijk zelfs nog kansen op de 3-3, maar Michel van Druenen en Danny Aarts kwamen niet tot scoren. Vlak voor het eindsignaal scoorde Klerx van afstand nog de 2-4, maar direct daarna blies scheidsrechter Van Berkel voor het laatst en wist Heeswijk zich verzekerd van de volgende ronde.

Om de droom om te promoveren naar de 1e klasse werkelijkheid te laten worden, dient de ploeg van trainer vd Ven SC ’t Zand uit Tilburg over twee wedstrijden te verslaan. Op 31 mei spelen de blauw-witten in Tilburg, op 7 juni is de return in Heeswijk.DSC00325 2

Avesteyn houdt kans op handhaving derde klasse.

GetAttachment.aspxOp 25 mei stond de eerste wedstrijd in het kader van de nacompetitie op het programma. De volgende wedstrijd stond op het programma; Veld, senioren, 0614 Mannen Zondagcompetitie 2e ronde, 3e klasse/4e klasse, poule 3D-4G-4H. Een mondvol voor de wedstrijd tegen Hapse Boys, dat in de eerste ronde DVG verslagen had. Hapse Boys kwam met een indrukwekkende supportersschare naar Dinther toe. Dat dit uiteindelijk niets zegt over de kwaliteit van het voetbal is ook een feit.
Avesteyn was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, het drong de Hapse Boys ver terug in de verdedigende stelling. Doelpunten leverde dit echter niet op. Na de rust ging Avesteyn op de zelfde voet verder. Dit resulteerde in de 1-0. Uit een corner kopte Tjeu Adank de bal terug op Dries Heerkens die mee bal met het links in het Hapse doel kogelde.
Vermeldenswaardig hierbij is dat Dries, woonachtig en werkzaam in Brussel, zich speciaal voor de nacompetitie gemeld heeft. Dit zou voor Avesteyn de opmaat kunnen zijn om naar de 2-0 op jacht te gaan, helaas bleek dit niet zichtbaar.
Avesteyn liet zich terugzakken waarna de Hapse Boys de 1-1 scoorde. Dit doelpunt kwam voort uit een minder verdedigende actie van Avesteyn. Hapse Boys rook hun kans en ging op jacht naar de 1-2. Zij kregen hiervoor een uitgelezen kans in de vorm van een curieus gegeven penalty. De scheidsrechter beoordeelde dat onze aanvoerder Bjørn van den Berg een handsbal maakte binnen de 16 meter. De uitleg die hieraan gegeven werd was meer dan wankel. Avesteyn had het geluk dat Glenn Buermans deze "pingel" meer dan voortreffelijk stopte. De eindstand was hiermee op 1-1 bepaald. Volgende week is het aan Avesteyn om de klus te klaren. Winst op de Hapse Boys betekent handhaving.

Vliegende start voor Heeswijk in de nacompetitie

2015-05-17 Desk - HeeswijkNadat Heeswijk het reguliere seizoen op een keurige 2e plaats had afgesloten, mocht de ploeg van trainer Marc vd Ven in de nacompetitie aantreden tegen eersteklasser DESK uit Kaatsheuvel. Op het prachtige hoofdveld van sportpark Eikendijk legde Heeswijk een prima pot voetbal op de mat en won verdiend met 0-4. Wouter van Dijke was met 2 assists en twee goals de grote man voor de blauw-witten.

In de openingsfase was het een redelijk gelijkopgaand duel. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Patrick Lunenburg keerde de inzet van Lucas Mallens van dichtbij. Na een kwartier namen de Heeswijkers het initiatief en via Çetin Alpdogu en Turgay Arslan op de flanken werd de druk op het doel van Maikel Korebrits opgevoerd. Na 25 minuten resulteerde dit in de 0-1. Keeper Lunenburg trapte ver uit en Wouter van Dijke verlengde de bal met hoofd op de diepgaande Alpdogu. Met een bekeken schot over doelman Korebrits liet hij het uitpubliek voor het eerst juichen. Niet veel later werd het bijna 0-2 toen een indraaiende vrije trap van Camiel van Doorn bovenop de lat viel. Net voor rust werd de score alsnog verdubbeld toen Stef Adank een corner voorslingerde en Michel van Druenen in zijn 200e wedstrijd voor Heeswijk 1 een kopbal van Van Dijke verlengde en tot doelpunt promoveerde.

Na de pauze voerden de gastheren de druk op om een aansluitingstreffer te forceren, maar de mogelijkheden die ze kregen gingen bijna allemaal naast of over het doel. Alleen de sterke spits Joey Lokasi wist een inzet tussen de palen te produceren, maar Lunenburg liet hierbij zijn klasse opnieuw zien door de bal te keren. Vervolgens liet Van Dijke zijn voeten weer spreken. Alpdogu zag de Heeswijk-spits vertrekken en verzond een perfecte crosspass over 40 meter. Nadat Van Dijke de bal goed meegenomen had, liet hij Korebrits kansloos met een droge schuiver in de lange hoek. Een kwartier voor tijd scoorde de goalgetter zijn 2e van de middag, maar nu met links, nadat hij zich wederom knap had vrijgelopen. In de slotfase had invaller Niels van Emmerik, die aangever was bij de 0-4, zelf ook kunnen scoren, maar zijn inzet van dichtbij stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. Niet lang daarna vond het uitstekende arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Van Grinsven het welletjes en floot hij voor het einde.

De uitgangspositie voor de return is dus uitstekend te noemen, maar op 2e Pinksterdag zal DESK ongetwijfeld alles geven om degradatie te voorkomen. Voor Heeswijk zaak om dit prachtige seizoen nog met een paar wedstrijden te verlengen.