Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Badminton

Jeugdclinics en nieuwe trainers en begeleiders BC Argus

ArgosIn de maand juni heeft Badmintonvereniging BC Argus uit Heeswijk-Dinther een Jeugdclinics badminton gehouden. Hiervoor waren de leerlingen vanaf groep 4 van de basisscholen in Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Nistelrode uitgenodigd via een flyer. In deze weken hebben zowel de nieuwe deelnemers en de bestaande groepen les gekregen van een landelijk bekende badminton trainer Bart Jan den Hollander.  Hij leidt de Nederlandse top op voor de internationale badmintontoernooien en de Olympische spelen.

De uitleg ging over de basis die nodig is om tot een goed en volledig badmintonspel te komen. Hierbij lag de aandacht op de trainingsonderwerpen: Warming-up, grip, service, hooghouden en overslaan, service (backhand, forehand, kort, hoog) bovenhands terugslaan en het heel belangrijke voetenwerk (motorische badmintonscholing)

Ondanks de relatief kort periode konden de deelnemer aan de Jeugdclinics toewerken naar hun eigen shuttle-diploma. Vanaf het nieuwe seizoen zullen we deze basistrainingen verder gaan uitwerken. Op de foto zie je de trotse bezitters van het shuttle diploma.

Er zijn ook vier nieuwe trainers opgeleid die de trainingen van Bart Jan den Hollander de komende jaren in de praktijk gaan brengen. Dit zijn Michael Verel, Bas van der Sangen en Hein de Greef en Theo van Beekveld. Samen met de huidige begeleiders/trainers Mike en Danny Voets hebben ze met  veel plezier en enthousiasme deelgenomen aan het “train de trainer” programma.  Zo kunnen onze jeugdleden de komende jaren uitgroeien tot goede badmintonspelers. BC argus wil er vooral voor zorgen dat onze jeugd met veel plezier komt spelen. We hopen ze dan ook klaar te stomen voor het spelen van de jeugdcompetitie in de regio Uden- Den Bosch. Afgelopen week hebben we nog een ouder kind toernooi gehouden. We weten wel zeker dat er veel ouders die week met spierpijn hebben rondgelopen. Als je nieuwsgierig bent geworden of badminton ook iets voor jou is, dan kan je vrijblijvend een aantal weken meespelen. Training voor de jeugd is gratis en het spelmateriaal shuttles en rackets liggen voor je klaar.

Verder heeft Christ van den Bogaard aangegeven te willen stoppen als actief trainer en begeleider van de badmintonjeugd en senioren. Hij heeft dit bijna 30 jaar lang gedaan wat een ongelofelijke prestatie is. Hij heeft honderden kinderen en volwassenen de basisbeginselen van het badmintonspel bijgebracht. Vooral het stimuleren van het plezier in het spel, leren omgaan met winnen en verliezen en het respect voor de tegenstander stonden bij hem hoog in het vaandel. Afgelopen maandag is Christ gehuldigd binnen de vereniging. BC Argus is er trots op dat Christ zich altijd volledig in onvoorwaardelijk heeft ingezet voor de badmintonsport in Heeswijk Dinther. Eerder is hij al tot erelid van BC Argus benoemd.  Gelukkig kunnen we hem vervangen door maar liefst drie nieuwe trainer/begeleiders.

 

 

Samen met Uw peuter bewegen?

imagesLijkt het u ook zo gezellig om samen met u peuter te sporten? Kom dan naar de ouder-peutergym van Turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura. Op dinsdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur bent u van harte welkom in sporthal De Zaert. U sport dan samen met uw peuter onder leiding van een ervaren trainster.

Lees meer: Samen met Uw peuter bewegen?

Leden BC Argus gehuldigd

bcargusskZoals wel al bekend is zijn vorige week vrijdag vele sportkampioenen uit Bernheze gehuldigd. Zo waren er ook leden van badmintonclub BC Argus aanwezig. Het 1ste team, bestaande uit Danny Voets, Daisy van den Berg, Mike Voets en Alex Dobbelsteen! 

Lees meer: Leden BC Argus gehuldigd

Kampioensteam bij de jeugd!

bcargusk09.jpgWe hebben er lang op moeten wachten maar na 20 jaar hebben we weer een kampioensteam bij de jeugd van B.C. Argus. In de pupillenklasse is het team ongeslagen en met grote overmacht kampioen geworden. Het team bestaat uit de zusjes Ilse en Kelly van Keulen, Bas van de Sangen en Simon Prinsen.

Lees meer: Kampioensteam bij de jeugd!

Circustalenten bij BC Argus

arguscircus.jpgDe jeugd van Bc-Argus kunnen niet alleen badmintonnen. Als circusartiest zijn ze ook al de beste. Onder de deskundige leiding van Circus Allez Hop heeft onze jeugd binnen korte tijd een aantal leuke acts op het toneel laten verschijnen.

Benieuwd? filmpje..

Overwinning mini's Argus

team_miniorenMaandagavond was het miniorenteam al om 18.00 uur warmgespeeld om de wedstrijd aan te gaan tegen Klapper 1. Onder aanmoediging van veel eigen publiek begonnen Jasmijn en Joep de eerste partij. Meteen al spannend! Jasmijn liet de punten naar Klapper gaan en Joep wist zijn punt voor de eigen club te behouden. Svenja won met grote cijfers 11-0 en 11-2! ook de meisjes dubbel trokken Svenja en Jasmijn naar zich toe.

Lees meer: Overwinning mini's Argus