Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Schieten

Open Dag Schietsportvereniging Hedilo

150830blinde schutter_Patrick_SchuurmansOp 6 september organiseert de Dintherse Schietsportvereniging Hedilo weer een Open Dag in het Cultureel Centrum Servaes in Dinther.

Tijdens deze open dag, van 11.00u. tot 17.00u., kan men onder begeleiding van een van de leden van schietsportvereniging Hedilo, met de nieuwste luchtwapens schieten. Behalve geweer, kan er ook met pistool geschoten worden.

Naast gewoon schieten, zowel staand als opgelegd, kan men deze dag ook Teilerschieten.

Dit Teilerschieten was een paar jaar geleden het grote succes tijdens het Benefietwedstrijd voor de toen13 jarige ernstig zieke Iris van Oosterhout. Bij het Teilerschieten gaat het om de perfecte 10 te schieten. Iedereen kan met een beetje geluk een 10 schieten, dus kan ook iedereen met een beetje geluk, de perfecte 10 schieten. Onze meetapparatuur is in staat om op 1/1000ste millimeter nauwkeurig de afstand tot het middelpunt te berekenen.

Sv. Hedilo looft een leuke prijs uit voor de schutter met de beste Teiler.

Daarnaast geeft onze blinde schutter, Patrick Schuurmans, elk halve uur een demonstratie. De kijker op het geweer bij Patrick zet het licht om naar geluid. Wij zeggen ook wel eens: “Patrick schiet met zijn oren”. Denk maar eens aan een achteruitrijsensor op uw auto. Ervaar zelf eens wat het betekent om als blinde te schieten.

En tenslotte wordt er bij voldoende belangstelling s’ middags ook nog een heuse finale geschoten.

Hebben wij u belangstelling gewekt of heeft u interesse in de schietsport, loop dan even binnen en probeer eens enkele luchtwapens uit. Er zit wellicht iets voor u bij.

We zien u graag op 6 september.

Voor telefonische informatie:

Secretaris sv. Hedilo: Frans Jacobs tel. 0413-296200.

Drie Brabantse handboogschutters naar de Olympische Spelen

Sjef van_de_BergDe Nederlandse handboogschutters Rick van der Ven uit Oss, Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Jan van Tongeren uit Demen hebben zich dinsdag rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Het team bereikte op de WK in Kopenhagen de kwartfinale op het onderdeel recurve door Oostenrijk met 6-0 te verslaan. Door dit resultaat zijn zowel het team als de individuele sporters gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Twee debutanten
Van der Ven was in 2012, toen de Spelen in Londen werden gehouden, dicht bij een medaille. De Ossenaar werd vierde. 

Voor de pas 16-jarige streekgenoot Van Tongeren worden het zijn eerste Olympische Spelen. De iets oudere Van den Berg debuteert ook op het grootste mondiale sportevenement.

Bron: Omroep Brabant
Auteur: Joost van Erp

Sjef van den Berg opnieuw Nederlands Kampioen Outdoor

NK outdoor_2015Op zaterdag en zondag is in Baarschot het Nederlands Kampioenschap Outdoor geschoten. Na een voorronde van twee maal 36 pijlen werden er finales geschoten om de titel. Sjef schoot 332 en 336, totaal 668 punten in de voorronde en hij ging als tweede geplaatst naar de finales. De eerste rondes ging Sjef vrij gemakkelijk door met  6 - 0, 6 - 2 en 6 - 0. In de halve finale werd het lastiger tegen teamgenoot Mitch Dielemans, maar ook deze ronde ging met 7 - 3 naar Sjef. De finale werd dit jaar op De Vrijthof in Hilvarenbeek geschoten. Tussen de eeuwenoude bomen was een 70 meter baan ingericht en daar trof Sjef net als de vorige twee keren Rick van der Ven uit Oss in de gouden finale. Sjef wist de eerste ronde voor te komen met 2 - 0 en hoewel Rick nog bijbleef tot 5 - 3 wist Sjef in de laatste ronde een perfecte score van 30 punten neer te zetten. Hiermee werd hij met 7 - 3 voor het derde jaar achtereen Nederlands Kampioen.

De 16-jarige broer van Sjef, Piet van den Berg, is zondag vertrokken naar Rome voor een Junior Cup wedstrijd. Dit is een Europese competitie voor de jeugd.

(foto Mark Kuys)

Sjef v.d. Berg zilver en brons in Baku

Sjef van den BergSjef van den Berg staat deze week met het Nederlandse team op de Europese Spelen in Baku.
Hij ging met 678 punten als 3e geplaatst naar de finales. Dit is een Nederlands junioren record. Het team plaatste zich als eerste met een kampioenschap record van 2012 punten. In de kwartfinale moest het team het opnemen tegen Rusland. Een shoot off bracht de beslissing in deze strijd. Met een perfecte score van 30 won het Nederlandse team van de 29 van Rusland. In de halve finale trof het team Ukraine als tegenstander. Hoewel de teams goed aan elkaar gewaagd waren, verloren de Nederlanders deze ronde met 3-5. In de bronzen finale schoten zij tegen het Frans team. Ook hierin ging het weer hard tegen hard. Met opnieuw een afsluiting van 30 punten met 3 pijlen wisten de Nederlanders de bronzen medaille te winnen.

De individuele finales zijn maandag geschoten. Sjef begint zeer sterk in de 32e finale met winst van 6-0 op zijn tegenstander uit Estland. In de 16e finale opnieuw een sterke overwinning van 7-3 tegen een Roemeense schutter. In de 8e finale trof Sjef de Oekraiense winnaar van de Olympische Spelen in 2008. Ook deze ronde gaat Sjef met winst door naar de kwartfinale met 6-2. In de kwartfinale komt hij tegen een Fransman te staan. Opnieuw door met 7-3. In de halve finale treft Sjef een Witrus. Sjef staat bijzonder sterk te schieten en wint met 6-0 en gaat door naar de gouden finale. Hier treft hij de Spanjaar Alvarino Garcia. Ondanks goede scores van Sjef is de Spanjaard toch net iets beter. Sjef wint de zilveren medaille met 1-7.

Handboogschutters Van der Ven, Van den Berg en Dielemans halen brons op Europese Spelen

De Nederlandse handboogschutters hebben brons Sjef vd Berggewonnen op de Europese Spelen in Bakoe. In de troostfinale versloegen Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther, Mitch Dielemans uit Geldrop en Rick van der Ven uit Oss de ploeg uit Frankrijk met 5-3.

Eerder donderdag verloren de Brabanders de halve finale tegen een trio uit de Oekraïne met 5-3. Menteen na die nederlaag moesten de drie weer aan de bak. Dat speelde de mannen in de eerste set mogelijk nog parten. De Fransen wonnen die, maar daarna kwam Nederland op gang. De tweede set werd binnengesleept en ook de derde set leek voor de Nederlanders te zijn. 


Pijl
De scheidsrechters besloten na lang overleg echter dat een pijl van Fransman Lucas Daniel niet in de zeven, maar in de acht zat. Dat betekende een gelijke stand in zowel de derde set en de wedstrijd. In de vierde set schoten de Brabanders allen eenmaal in de roos en dat was genoeg voor de zege.

Bron: Omrop Brabant

Auteur: Eric Hesen

Heren hoogst gerankt in Bakoe

BakuHet Nederlands herenteam is sterk begonnen aan het handboogtoernooi van de eerste Europese Spelen in Bakoe.

Het team, bestaande uit Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Mitch Dielemans zette in de kwalificatieronde de beste score (2012 punten) neer van het deelnemersveld. Door de plaatsing is het team direct geplaatst voor de kwartfinales, welke donderdag verschoten worden.

In het individuele toernooi bezetten Rick van der Ven en Sjef van den Berg ook topposities in de ranglijst. Rick plaatste zich met een nieuw Nederlands record (679pt) op een 2e plaats. Sjef behaalde 1 punt minder (678pt) en bezet de 3e plaats. Voor Sjef betekende zijn score ook een nieuw Nederlands record, maar dan bij de junioren. Mitch Dielemans bezet de 29e plek in het klassement (655pt)

Oranjeschutters naar finale

Sjef vd BergHet Nederlands handboogteam heeft zich dinsdag bij de Europese Spelen in Bakoe als eerste geplaatst voor de finaleronde op het olympische onderdeel recurve. Het trio van Oranje eindigde in de kwalificatie op de eerste plaats met een totaal van 2012 punten. Wit-Rusland werd tweede, gevolgd door Frankrijk. Rick van der Ven uit Oss was topschutter met 679 punten, gevolgd door Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther en Mitch Dielemans uit Geldrop.

 

Bron: Omroep Brabant

                                  Auteur: Martin Milicevic

Piet van den Berg geplaatst WK en Junior Cup

Piet van_den_BergZoals je weet heeft de handboogschutter Piet van den Berg dit weekend in Schijndel geschoten.
Het waren de selectiewedstrijden voor het WK junioren in Amerika en de Junior Cup in Rome.
Om geselecteerd te worden moest tweemaal een limietscore van 327 punten gerealiseerd worden op 60 meter.
Piet schoot 330, 331, 333 en 336. Hij wist zich dus ruimschoots te plaatsen voor het WK en de Junior Cup.
Piet schiet zowel individueel als in het team bij de cadetten.
 
Het WK junioren is half juni en de Junior Cup is half juli.

Joep van Lankveld 3de in Engeland

Joep van_LankveldJoep van Lankveld 3de tijdens de IPC World Cup in Stoke Mandeville(Eng)

Voor Joep van Lankveld, lid van de Dintherse schietsportvereniging Hedilo, is het zijn eerste podiumplaats op het allerhoogste internationale niveau. Joep ging met 630,4   (dit is een gemiddelde van 10,51 punten over 60 schoten ) als 7de de finale in en eindigde hij als derde achter Paralympische kampioen Vasyl Kovalchuck en de Fin Minna Sinika Leinonen . Hij verdiende hiermee een bronzen medaille

Joep heeft zich ten doel gesteld om zich te kwalificeren van de Paralympische Spelen in Brazilië in 2016.

Daarvoor moet hij eerst een startbewijs veroveren in Nederland. Later in het jaar zijn er drie wereldbekerwedstrijden waar telkens twee startbewijzen zijn te verdienen

De wedstrijd in Stoke Mandeville telde jammer genoeg hiervoor nog niet mee.

Hij heeft hier wel bewezen dat hij met de besten in de wereld mee kan.

Patrick van der Cammen kruisboogkampioen St. Willebrordusgilde.

2015-03-22 Winnaar boogschietenElk jaar houdt het Heeswijkse Sint Willebrordusgilde tijdens de winterperiode voor haar leden een kruisboogcompetitie. Dit jaar werd er 13 keer op zondagmorgen geschoten op de “wip” waarvan de beste 10 wedstrijden werden geteld. Van begin af aan nam Patrick van der Cammen de leiding om deze ook niet meer weg te geven en won uiteindlijk met 138 punten. Hij heeft 3 wedstrijden helemaal niet gemist en 4 wedstrijden maar 1 schot en daarmee kreeg hij uiteindelijk een voorsprong van 18 punten op nummer 2 Heidi Broeren.

Heidi schiet pas het 2e jaar mee en is omhoog geklommen van een 15e plaats vorig jaar naar nu een 2e plaats met een flinke verbetering van haar wedstrijdgemiddelde. Een hele prestatie.

 

 

2015-03-22 Sint Willebrord3e is evenals vorig jaar Yorick Laros die op 19 punten volgt van de winnaar en slechts op 1 punt van de nummer 2 en is wat zijn gemiddelde betreft een heel constante schutter.

Het was een gezellig jaar, met heel jonge deelnemers en wat oudere, met mannen en vrouwen. Dit jaar heeft de jongste man gewonnen en het zou wel eens kunnen gebeuren dat we volgend jaar een vrouwelijke winnaar krijgen, de dames schieten steeds beter en worden ook volledig door de mannen geaccepteerd. Al bij al een geslaagde competitie. Proficiat alle deelnemers met jullie sportieve strijd, maar vooral Patrick met zijn 1e plaats.

Sjef van den Berg zilver

Sjef van_der_VenSjef van den Berg heeft zilver behaald bij de Nederlandse Indooritel boogschieten. Hij werd in de finale verslagen door Rick van der Ven uit Oss op het onderdeel recurve. Van der Ven versloeg in de finale Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther met 6-4.

Sjef van den Berg schiet wereldrecord!

141019 Sjef_wereld_recordAfgelopen zondag heeft Sjef van den Berg een Nederlands, Europees en wereldrecord bij het boogschieten geschoten. Tijdens indoorwedstrijden in Eerde wist de 19-jarige handboodschutter uit de Abdijstraat, met 60 pijlen 596 punten te scoren, uit een maximum van 600. Hij verbeterde hiermee het junioren wereldrecord met 1 punt en het Nederlands en Europees junioren record met 3 punten.

 

Lees meer: Sjef van den Berg schiet...