Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jongerenwedstrijd

JONGERENWEDSTRIJD   BETAALBAAR  BOUWEN   Heeswijk-Dinther  

Hoofdstuk I:  OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT

Koopwoningen zijn er in Heeswijk-Dinther niet of bijna nooit onder de €  170.000.  Is bouwen of verbouwen voor bijvoorbeeld  € 100.000,- of € 120.000,- echt onmogelijk?  Iets dergelijks geldt ook voor een project waarvan de woningen/ units worden verhuurd.  Is  € 500 of 600 maandelijkse huur echt onmogelijk?  Laat zien dat het kan, en hoe het kan! Waar liggen de kansen?  Is er een concreet object, project, idee, samenwerking, waarin je kansen ziet?

Lees meer: Opzet en Reglement...

Inschrijfformulier

Koopwoningen zijn er in Heeswijk-Dinther niet of bijna nooit onder de € 170.000. Is bouwen of verbouwen voor bijvoorbeeld € 100.000,- of € 120.000,- echt onmogelijk? Iets dergelijks geldt ook voor een project waarvan de woningen/ units worden verhuurd. Is € 500 of 600 maandelijkse huur echt onmogelijk? Laat zien dat het kan, en hoe het kan! Waar liggen de kansen? Is er een concreet object, project, idee, samenwerking, waarin je kansen ziet?

Lees meer: Inschrijfformulier

JongerenwedstrijdDE WEDSTRIJD:

Koopwoningen zijn er in Heeswijk-Dinther niet of bijna nooit onder de € 170.000. Is bouwen of verbouwen voor bijvoorbeeld € 100.000,- of € 120.000,- echt onmogelijk?

Iets dergelijks geldt ook voor een project waarvan de woningen/ units worden verhuurd. Is € 500 of 600 maandelijkse huur echt onmogelijk? Laat zien dat het kan, en hoe het kan! Waar liggen de kansen? Is er een concreet object, project, idee, samenwerking, waarin je kansen ziet?

Bedenk een concreet en realiseerbaar plan om ofwel betaalbare koopwoningen in Heeswijk-Dinther (HD) te bouwen of te kopen, ofwel een betaalbaar project van huurwoningen met sociale (lage) huur.

Het gaat echt, in alle opzichten, primair over Heeswijk-Dinther!

Je plan kan technisch zijn, bijvoorbeeld een bouwproject. Maar ook financieel, bijvoorbeeld een beleggingsfonds met spaargeld van burgers uit Heeswijk-Dinther. Of nóg iets heel anders waardoor een aantal jongeren aan een betaalbaar huis in Heeswijk-Dinther kunnen komen.

Het winnend idee kan een koopwoning of koopproject zijn, maar ook een project dat voor jongeren betaalbare (sociale) huurwoningen oplevert. Onze gedachte is dat actieve jongeren hun netwerk kunnen inschakelen. Denk hierbij aan een vriend(in), familielid, of een hele vriendenclub. Als je wilt kun je vast wel mensen vinden die kunnen helpen of samen met jou een plan willen maken.

Voor het winnen van de wedstrijd is een goed idee, een innovatief plan, de eerste voorwaarde. Maar een duidelijke en goed leesbare uitwerking, voorzien van duidelijke schetsen, weegt ook zwaar mee in de beoordeling.

Alle inzendingen worden vakkundig beoordeeld door een vakjury. Deze jury bestaat uit Will Groothuysen, stedenbouwkundige (juryvoorzitter zonder stemrecht), Jelle Rijpma uit Eindhoven, adviseur en procesbegeleider op het terrein van stedelijke en regionale ontwikkeling.

Verder hebben Firoez Azarhoosh uit Amsterdam, consultant en maatschappelijk ondernemer en gespecialiseerd in Community Development en stedelijke ontwikkeling en Geert-Jan van den Brand uit Berlicum, werkzaam in maatschappelijk vastgoed en voorheen docent bouwkunde TU Eindhoven zitting in de jury.

Op technisch gebied wordt de gehele organisatie geadviseerd door Robin Brugmans van RBbouwadvies en op financieel gebied door Yvonne van Schaijk van Rabobank Oss Bernheze.

Met € 6000,- als prijs kun je wel wat doen. Bovendien weet jij, weten jongeren, zélf het beste wat ze zoeken. Misschien wel een huis dat beneden is ingericht en woonklaar, maar boven leeg, alleen het casco; of eenvoudige units bouwen in een ongebruikte loods of winkel.

Wat ook helpt voor de prijswinnaar is dat voor een goed plan de wethouder de grenzen van de mogelijkheden wil opzoeken.

Dus grijp je kansen om met jouw project zelf succesvol aan de slag te gaan. Als prijswinnaar sta je in de schijnwerper en krijg je als “VIP” extra kansen.

De ambitie is om jongeren uit te dagen en actief te maken voor betaalbaar wonen. Wat zoek je? Hoe zou dat kunnen? Praat erover met je vrienden of vriendinnen. Zoek hulp. Pak aan, verdiep je erin en bedenk een plan, bespreek dat met anderen en als je overtuigd bent dat het zo kan, schrijf het op, werk het uit en stuur het in!

We hopen dat hierdoor in Heeswijk-Dinther allerlei ideeën en acties ontstaan om dit probleem aan te pakken en op te lossen.

Per 1 september is op deze site alle benodigde informatie te verkrijgen over de jongerenwedstrijd “Bouwen in HaDee”.

Wij wensen je heel veel creativiteit en succes toe!

De organisatie.

Dn Hadeejer