Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jong Nederland

logo jong nederlan HDLOnze jongste leden hebben versterking nodig. Tien jaar terug hebben we deze miniorengroep opgericht, deze groep kinderen tussen de vier en zes jaar komen altijd op de zondagochtend. Veel van deze kinderen die toen bij Jong Nederland zijn gestart zijn nu nog steeds lid bij de maxioren, junioren en senioren! Maar helaas is er de afgelopen tijd weinig aanwas gekomen en daarom doen we deze oproep.

De miniorengroep wordt begeleid door vier fantastische leiding die elke zondagmorgen hun warme bedje verlaten, om naar het clubgebouw van Jong Nederland HDL te gaan. Ze verzinnen elke week weer een fantasierijk, uitdagend en geweldig programma voor onze jongste leden. Maar deze leden kunnen versterking gebruiken dus zijn we opzoek naar nieuwe leden voor deze groep.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met Jong Nederland, daarom roepen wij alle kinderen (in speciaal tussen de vier en zes jaar) op om zich aan te melden bij onze miniorengroep. Je mag drie keer komen proefdraaien, elke zondag om 11 uur. De groep duurt tot half 1, wil je meer informatie voordat je komt kijken? Dat kan, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op onze website www.jongnederlandhdl.nl

foto.png weergeven in diavoorstelling

12 April Miniorendag (Zijtaart)
April Seniorentoernooi (Beers)
Mei Maxiorendag (HDL)
14 juni Braderie in HaDee
1-2-3 mei Juniorentoernooi (Vorstenbosch)
18-24 juli Zomerkamp in Teteringen
12 september Veldslag

Kerstboomverbranding3Jong Nederland HDL organiseert wederom de kerstboomverbranding, maar deze keer op een unieke locatie. Dit jaar zal het vreugdevuur ontstoken worden bij het Plein 1969 op het braakliggend terrein van voormalig Ter Weer.
Op zaterdag 10 januari 2015 tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunnen alle bomen ingeleverd worden op deze locatie. Voor Loosbroek is de inzamellocatie zoals altijd op het veldje aan de Schaapsdijk. Hier kunnen de bomen tot 17.00 uur worden ingeleverd. Bij inlevering van de kerstbomen in Heeswijk-Dinther worden lootjes uitgedeeld waarmee je 's avonds leuke prijzen kunt winnen tijdens de loterij. Dit is elk jaar weer een groot succes bij de kinderen. Ook zal Jong Nederland HDL zorgen voor warme chocolademelk en een versnapering. De kerstbomen zullen om 19.00 uur ontstoken worden door de vrijwillige brandweer van HDL. Komt allen voor een gezellig samenzijn in de kern van het mooie Heeswijk-Dinther!
 
De organisatie kerstboomverbranding Jong Nederland HDL

logo Jong NederlandDe tijd van het jaar is alweer aangebroken: de jaarlijkse worstenbroodactie van Jong Nederland HDL!De komende weken (tussen 15 november en 6 december) komen onze leden langs de deuren om overheerlijke worstenbroodjes en amandelstaven te verkopen!

Lees meer: Worstenbroodactie Jong...

Kek WeekAankomende week is het weer Kom-Eens-Kijken Week! Dit is de week waarin alle leden van Jong Nederland HDL vriendjes en vriendinnetjes mogen meenemen, zodat jullie vriendjes en vriendinnetjes zien hoe leuk Jong Nederland is. Ook als je nog ...geen vriendjes of vriendinnetjes hebt bij Jong Nederland, ben je natuurlijk van harte welkom!

Kijk op http://www.jongnederlandhdl.nl/ en zie waar je bij past! (Er staat trouwens nog heel veel meer leuks op deze website. Ga dus gauw kijken!)

De Minioren gaan Regenbookcakejes maken. De Zwaluwen en Rakkers gaan klimmen en klauteren. De Junioren Jongens gaan lekker de bossen in en de Junioren Meiden houden het nog even als verrassing wat ze gaan doen. Spannend! De Senioren Meiden hebben een heuse casino-avond. De Senioren Jongens gaan de slag met een slowmotion camera. Ook bij de jongens en meiden van de 16-plus is het gezellig. Zij hebben namelijk een dropping.

Kom kijken en geniet van al het leuks dat Jong Nederland HDL te bieden heeft!

Veldslag 2014 Al meer dan 10 jaar is de Veldslag een vast gegeven in Heeswijk-Dinther. Ieder jaar op de 2e zaterdag van september maakt Jong Nederland HDL een groot feest voor jong en oud in de Veldstraat. Dit jaar zal de Veldslag echter op Plein 1969 zijn in combinatie met 70 jaar bevrijding van Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Maar natuurlijk wel gewoon weer gratis.

Op woensdag 17 september is het precies 70 jaar geleden dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek  de bevrijding van de Duitsers naderbij kwam. Een historische gebeurtenis die in september groots gevierd gaat worden. Van zaterdag 13 september tot en met zondag 21 september staan Heeswijk-Dinther  en Loosbroek volledig in het teken van zeventig jaar vrijheid.

De week zal afgetrapt worden met de Veldslag. Om 13.00u vindt de grote opening van de bevrijdingsweek plaats, waarna meteen de Veldslag van start zal gaan. In de middag zal een kinderprogramma zijn voor alle leeftijden. De kleinsten kunnen beschuit versieren, spelen op de springkussens of zich laten schminken door de getalenteerde leiding van Jong Nederland HDL. De echte waaghalzen kunnen hun kan wagen op de klimwand, met het kratstapelen of op de kantelmuur. Er zullen ook workshops en demonstraties zijn van onder andere de brandweer. Alle activiteiten tijdens de Veldslag zullen in het teken staan van 70 jaar bevrijding. Zoals altijd is er voor de ouders een lekker hapje en drankje te krijgen op het terras of in de feesttent.

Aan de muziekliefhebbers is ook gedacht. Om 16:00 uur trapt in de feesttent de eerste band af. The Maraboos zijn een jonge band met covers van the Arctic Monkeys, the Black Keys en met eigen werk. Daarna is het podium voor de Herrie Davidson Band. De bandleden zijn allemaal opgegroeid in de jaren 60 en 70 en zullen dan ook muziek uit die tijd ten gehore brengen. Alle grote rockhits uit die tijd zullen voorbij komen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit songs die iedereen, jong en oud, kent en kan meezingen, of in ieder geval neuriën.

Ook de muzikanten van Pokey and the Headlights weten dat de beste muziek uit de vorige eeuw komt. Metonder andere de ska van Madness, de 'king of the surf guitar' Dick Dale en de rock ’n roll van Jerry Lee Lewis krijgen zij elke tent aan het dansen.

De afsluiten van de avond is Twenty Sicks. Hun motto: “No nonsense, Rock ’n Roll!” Ze spelen eigenzinnige covers..Rock ‘n Roll, Blues, Rockabilly, Americana.. Energiek, dynamisch, intens en vol passie! 3VOOR12 zei hierover: ““Wie beweert dat akoestisch niet rock and roll is, heeft Twenty Sicks nog nooit aan het werk gezien”

thumb jongnederland logoDe maand december is een drukke maand geweest bij Jong Nederland.
Zowel de leiding als de leden hebben niet stilgezeten.
Zo zijn er tal van Sinterklaasactiviteiten geweest, zijn de mensen in Heeswijk-Dinther voorzien van worstenbroodjes, stond  de kerststal  geruime tijd in het dorp, heeft  Jong Nederland de winterwandeltocht  vertegenwoordigd met dit jaar een recordaantal deelnemers. En is een groot aantal van de leiding aan het klussen gegaan in de blokhut aan de Veldstraat.
 
Maar er is méér dat Jong Nederland doet…
Op zaterdag 11 januari vindt de Kerstbomenverbranding plaats. Let op: deze keer is de locatie anders dan andere jaren, namelijk op de Windberg in Heeswijk- Dinther.
Overdag vanaf 12.00-18.00 kunt u loten kopen en kerstbomen inleveren. ’s Avonds vanaf 19.00 zullen de bomen in het vuur gaan onder het genot van gezelligheid en een drankje. Tot dan!
 


 

1482794 399298453536747_1604003967_nOp zaterdag 16 november 2013 kwam onze lieve Sinterklaas met zijn Pieten weer in het land.
De Minioren, Rakkers en Zwaluwen hebben besloten om dit heugelijke feit met elkaar te vieren door met z’n allen bij elkaar te komen en er een gezellige middag van te maken…

120908 HD_AvA_Veldslag_JongNederland__14_Afgelopen zaterdag 14 september 2013 vond wederom de Veldslag plaats bij
Jong Nederland Heeswijk-Dinther-Loosbroek.  Dit is een speciaal jaar voor
de Veldslag, namelijk de 10de editie. Reden voor extra feest dus! Waar het
’s morgens leek alsof het de Veldslag zou verregenen, bleek dat heel erg
mee te vallen en liet het zonnetje zich zien.

Vele kinderen kwamen langs samen met hun ouders, opa’s, oma’s en/of andere
dierbaren om te genieten van de vele festiviteiten die er waren. Wat te
denken van een ballenbak, een stormbaan of een echte Rodeo! Overleef die
maar eens…

Vanaf een uur of 4 stonden er diverse bands die zorgden voor een extra
feestelijke sfeer; welke tot aan het einde van het festival ’s nachts na
twaalven in stand bleef door de klanken die het bandje Outline door de tent
liet gaan.

Op deze 10e editie van de Veldslag, hebben naast de organisatie en de
vrijwilligers van Jong Nederland, ook de vrijwilligers van de Rabobank goed
meegeholpen en al hun enthousiasme in de strijd gegooid om er een leuk
feestje van te maken. Bedankt daarvoor!

Met deze herinnering in ons geheugen gegrift ,kijken we nu al  uit naar de
11e editie van de Veldslag in 2014. Al zal dat nog een klein jaartje duren…
de datum is al bekend. Namelijk de tweede zaterdag van september. Dus
noteer  en reserveer  zaterdag 8 september 2014 voor de Veldslag.

Tot dan!

Kekweek20flyer1 
Ben jij nog geen Jong Nederlander en wil je spannende dingen doen? Kom dan kijken in de KeK-week. 

Als Jong Nederlander neem je natuurlijk je vriendjes en vriendinnetjes mee! Zo gaan de junioren jongens hele gave & spannende bosspellen doen in het Heeswijkse bos & is het voor de Senioren meiden nog een hele spannende verrassing wat ze gaan doen! 

Opgelet: De kijkdag bij de Minioren is verplaatst . Je mag komen kijken op zondag 6 oktober in plaats van zondag 29 september.


(Voor deze groep is het op 6 oktober kennismaken met Jong Nederland)
Minioren (jongens en meisjes):4-6 jaar
Zondag 10.30-12.00 

Zwaluwen (meisjes): 7-9 jaar
Zaterdag 13.00-15.00

Rakkers (jongens): 7-9 jaar
Zaterdag 15.00-17.00 

Junioren meisjes: 10-12 jaar
Maandag 19.00-20.30 

Junioren jongens: 10-12 jaar
Woensdag 19.00-20.30 

Senioren meisjes 2: 13-15 jaar
Donderdag 19.00-20.30 

Senioren jongens 2: 13-15 jaar
Dinsdag 19.00-20.30 

16+ jongens: 
Vrijdag 19.30- 21.00 

16+ meisjes: 
Vrijdag 19.30-21.00 

120908 HD_AvA_Veldslag_JongNederland__14_Alweer voor de tiende keer zal de Veldstraat in Heeswijk-Dinther op de 2e zaterdag van september weer geheel in het teken staan van de veldslag.Sinds 2004 wordt elk jaar de seizoensopening van Jong Nederland HDL groots gevierd, iedereen is welkom.

Om 14.00u trappen we af met spellen, luchtkussen, tokkelbaan en vele andere attracties voor kinderen van alle leeftijden. Ook zullen er muzikale, creatieve en sportieve workshops zijn. De kleinsten kunnen zich vermaken op het springkussen en zich laten schminken. Maar er zijn ook stoere dingen voor de echte waaghalzen, zoals onze zelfgemaakte tokkelbaan en nog veel meer!

En onder het genot van een drankje kan geluisterd worden naar de muziek van een viertal bands.
In de feesttent start de live-muziek om 14.00u 

jong nederlandHet nieuwe schooljaar breekt aan en daarmee ook een nieuw seizoen van Jong Nederland. Vanaf maandag 12 augustus zijn alle leden weer welkom in de blokhut aan de Veldstraat in Heeswijk-Dinther.
 We gaan er weer een geweldig mooi Jong Nederland jaar van maken met vele leuke activiteiten en gezelligheid!
Zo beginnen wij ieder schooljaar met onze eigen festival, namelijk de Veldslag. Deze vindt plaats op zaterdag 14 september aan bij de blokhut aan de Veldstraat met vanaf 14:00 een kinderprogramma en vanaf 16:00 live-muziek!  
 Wil je ook eens bij Jong Nederland HDL komen kijken?
In de week van maandag 23 september t/m zondag 29 september organiseren wij speciaal voor jou de KOM-EENS-KIJKEN week! Je bent dan van harte welkom om de activiteiten te beleven.
 Voor meer informatie over Jong Nederland HDL en over de groepstijden, kijk op
www.jongnederlandhdl.nl of op https://www.facebook.com/jong.nederlandhdl?fref=ts

Tot ziens bij Jong Nederland!

solex-bw31Dé 24-uurs Solexrace is altijd een feest voor jong en oud en ook dit jaar is er weer aan de allerkleinste gedacht. Samen met Jong Nederland HDL organiseren wij op zondag 4 augustus een leuk kinderprogramma voor de allerjongste bezoekers. Vanaf 10.00 uur ‘s morgens worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo kan er onder andere flink geknutseld en getekend worden, is er een heuse stormbaan en staat er de kermisattractie Kamelenrace. Kinderen van alle leeftijdscategorieën kunnen zich zo de hele dag vermaken. Kinderen tot 12 jaar mogen heel het weekend gratis naar binnen op het festival.

Prachtige prijzen!
Alsof dat nog niet genoeg is kunnen de kinderen prachtige prijzen winnen. Libéma attractie- en vakantieparkenparken stelt mooie prijzen beschikbaar, zoals: Een Weekendje met het hele gezin naar Vakantiepark Dierenbos of Vakantiepark Beekse Bergen, met de hele klas een dagje naar Safaripark Beekse Bergen (excl vervoer) ,en verschillende entreekaarten voor Dierenrijk Nuenen, Sportiom ‘s Hertogenboschen en Aviodrome Lelystad Airport.

Hoe kunnen ze deze prijzen winnen? Gewoon door er te zijn.  Even melden bij één van de leiders van Jong Nederland HDL en ze maken kans op deze geweldige prijzen. Zo makkelijk kan het zijn.

 20130612Jong Nederland1De laatste dagen zijn geteld voordat de zomervakantie aanbreekt voor de basisschoolkinderen van Brabant. 

Met het aanbreken van de zomervakantie is daar het zomerkamp van Jong Nederland, die plaatsvindt in de week van zaterdag 29 juni t/m vrijdag 5 juli met als thema 'Feestdagen'. 
 
 
20130612Jong Nederland2Het zomerkamp betekent op z'n 'Jong Nederlands' houdt het volgende in:  kamperen in een tent in de bossen, liedjes zingen bij het kampvuur, veel leuke spelletjes en activiteiten doen,  Genieten en het vooral gezellig hebben met elkaar! 
 
Een groot aantal leden zal dit jaar weer meegaan en zich wanen in de natuurrijke omgeving van Bergen (Limburg). 
 
Wij van de leiding gaan er met onze leden weer een geweldig kamp van maken! 

logo Jong Ndereland HDLJong Nederland HDL staat weer op de braderie! 9 Juni is het zover. Dit jaar met een spetterend programma..
Je kunt ons vinden op het 'ter weer grasveld' naast de kermis en feesttent.Zit jij bij Jong Nederland?
Zit je niet bij Jong Nederland? Kom dan kijken!

 

 

Maxiorendag zaterdag 11 mei 2013

Als elk jaar wordt er door een afdeling van Jong Nederland in het district Noord-Oost-Brabant de maxiorendag georganiseerd. Dit jaar was de afdeling in Heeswijk-Dinther aan de beurt. De maxiorendag wordt georganiseerd voor alle leden tussen de 6 en 10 jaar uit de omliggende Jong Nederlanden; Vorstenbosch, Keldonk, Zijtaart, Boerdonk, Reek, Beers en Erp. In totaal zijn er honderdzestien kinderen naar de blokhut in de Veldstraat in Heeswijk gekomen.

Vrijdag en donderdag waren de leiding van Jong Nederland HDL al bezig met het klaarzetten, opbouwen en versieren van de velden achter het gebouw. Een grote tent, de tokkelbaan, verschillende spelletjes en een podium werden in enkele uren door de vrijwilligers klaargezet.

De zaterdag was het dan zover, na de superhelden opening werden de verschillende groepen in tweeën gesplitst. De ene groep begon met een spellencircuit achter de blokhut en de andere groep werd op pad gestuurd voor een tocht in ons dorp.

De tocht in het dorp was een echte ontdekkingstocht, want de kinderen moesten op verschillende manieren de weg zien te zoeken. Eerst via het herkennen van foto’s daarna door het beantwoorden van quizvragen. Ook moesten de kinderen met een vlot een stukje water achter de Bolderik.

Het spellencircuit bestond uit verschillende activiteiten waarmee de kinderen konden bewijzen dat ze echte superhelden zijn. Bij elk spel konden ze een superkracht ‘verdienen’. Zoals kracht, lenigheid, snelheid, intelligentie en samenwerking. Allemaal eigenschappen die onze superhelden al bezitten.

In de ochtend was het weer niet goed, het was om tien uur nog droog maar daarna heeft het veel geregend. Tijdens de lunch zaten alle kinderen in de blokhut met de verwarming op 25! De organisatie kwam bij elkaar om te overleggen hoe verder te moeten in deze regen, het regenprogramma inzetten of toch doorgaan?

Gelukkig kwamen om 1 uur de eerste zonnestralen en heeft dat heel de dag goed gemaakt.

Rond vier uur was de prijsuitreiking:

1e plek:            Beers   Team 2

2e plek:            HDL!    Team 2 (zwaluwen)

3e plek:            Zijtaart Team 1

De organisatie wil graag alle vrijwilligers bedanken die hebben bijgedragen aan deze maxiorendag. Het was een groot succes ondanks het slechte weer in de ochtend.

 

15012013 kek_Jong_NederlandBen jij tussen de 4 en 18 jaar? Hou jij van avontuur? Kom dan bij Jong Nederland!In de week van maandag 28 januari t/m zondag 3 februari ben je welkom om te komen kijken! Net zoals altijd staan er weer leuke activiteiten op het programma.

Lees meer: Kom-Eens-Kijken bij Jong...