Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb bah liefde11Ontmoet Siem op woensdag 12 augustus in Natuurtheater de kersouwe om 15:00u. Siem is negen jaar oud. Siem wil later net zo sterk worden als zijn vader. En net zo slim als zijn opa. Maar vooral wil hij net zo vrij zijn als zijn oom Geraldus. Die is naar zichzelf op zoek gegaan.
In een ver land. Hij heeft van alles gevonden: Een paarse steen in plakjes. Apen met vuurrode, dikke billen. Ome Geraldus heeft alles en hij kan alles. En toch heeft hij laatst een groot geheim verteld. Aan Siem alleen. Hij mist nog iets. Liefde. En liefde heeft hij nog nergens kunnen vinden.
Siem wil hem heel graag helpen, alleen weet hij zelf ook niet zo goed wat liefde dan precies is.
Is liefde zijn vader die het vuilnis buiten zet, terwijl hij er geen zin in heeft?
Is het misschien zijn tante die hem op elk familiefeest stevig beetpakt om hem een natte zoen op zijn wang te geven?
Of is liefde veel meer een gevoel in je buik, zoals wanneer je een scheetje moet laten?
Siem pakt zijn rugzak en begint aan een avontuur met één doel: zijn rugzak vullen met liefde. Voor ome Geraldus.

Bah! Liefde!
In ‘Bah! Liefde!’ wordt het thema, je raadt het al, ‘liefde’ behandeld. (‘Liefde, echt? Maar dat is zó vies!’) Wat is liefde nou eigenlijk? Is dat met kussen en trouwen? (‘Bah!’) Of is liefde ook dat je samen heel erg moet lachen om iets? En wat heb je er eigenlijk aan, aan liefde? (‘Nou, precies! Je kunt er toch geen spelcomputer van kopen?’)
Waarom zeggen grote mensen dat het zo belangrijk is? En waarom zou je het willen?

Over TC Koekepeer
TC Koekepeer is een nieuw theatercollectief, opgericht in 2014 door Rens van de Rijdt en Michelle van Daalhoff. In 2009 studeerden zij samen af aan de Academie voor Theater in Tilburg en sindsdien zijn ze, naast collega’s, ook beste vrienden. Ze delen hetzelfde gevoel voor humor en dezelfde opvatting over theater. In 2014 wordt het hoog tijd om hun krachten te bundelen in de vorm van Theatercollectief Koekepeer.

TC Koekepeer wil nieuwe, moderne sprookjes maken met thema’s die zowel kinderen als hun ouders aanspreken. Het doel is om samen met kinderen op zoek te gaan naar antwoorden op vragen waar de kinderen voordat ze eindelijk in slaap vallen over nadenken.
Het middel is interactief theater, een bonte verzameling herkenbare typetjes en humor in zowel taal als beeld. Kortom: een enerverend middagje uit voor het hele gezin, waar nog lang over nagepraat zal worden.
woensdag 12 augustus 2015 15:00u
Natuur theater de kersouwe