Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

zwarte zwanenVan oudsher siert een koppel zwarte zwanen de grachten van Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther.Een niet weg te denken symbool voor zowel het landgoed als het publiek.Door natuurlijke omstandigheden overleed één van de zwanen, waarna de partner het leven liet: waarschijnlijk door verdriet. Een pijnlijk aanzicht, een kasteelgracht zonder zwanen.

 Maar nu start het kasteel een sponsoractie samen met Brabants Landschap. Op zondag aanstaande is Kasteel Heeswijk gewijd aan zijn zwarte zwanen. Er is een muzikaal programma en een verhalenverteller.

In zes weken tijd wil het kasteel voldoende geld inzamelen om een koppel zwarte zwanen te kopen. Voor een bijdrage van dertig euro krijgt de schenker een welkomstpakket. Hierin zit onder meer een pluchen zwarte zwaan en een cadeaulidmaatschap van Brabants Landschap. Met dit lidmaatschap heb je gratis toegang tot het kasteel met maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. Als er voldoende geld binnenkomt, organiseren Brabants Landschap en het kasteel een tewaterlating van de zwanen in de herfstvakantie. Voor deze feestelijke gelegenheid krijgen de schenkers een uitnodiging.

Op zondagmiddag 30 augustus start het kasteel Heeswijk deze sponsoractie. De bezoekers van het kasteel kunnen genieten in de Ridderzaal van een inloopconcert waarin het thema zwanen centraal staat. Het madrigaal The Silver Swan van Orlando Gibbons klinkt, maar ook muziek uit Het Zwanenmeer van Tsjaikovski.

In de IJzertoren van het kasteel vertelt een verhalenverteller legendes over zwanen. Van 12 tot 16.00 uur kunnen de eerste donateurs voor de kasteelzwanen geregistreerd worden en gebruik maken van hun gratis toegang.

http://www.d-tv.nl/index.php/nieuws/21778-actie-voor-zwarte-zwanen-video.html