Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

HetVerhAa KilsdonksemolenlOp zondag 30 augustus organiseren de Bernhezer Kunstkring en Kunstgroep De Compagnie een gratis toegankelijk evenement.

Het VerhAal, een onderdeel van de Brabantse Dorpen Derby, is een nieuwe literaire festival in de regio Veghel en Heeswijk Dinther. Met de Aa en de pleisterplaatsen als podium biedt het VerhAal een toegankelijk en verrassend programma voor jong en oud. Professionals en amateurs treden op op plekken langs de Aa.

Ontdek de pleisterplaatsen maar ook de vele andere mooie plekken op de route.

Dat kan wandelend (taxibusjes brengen u gratis terug naar uw vertrekpunt), fietsend of varend. Zo vaart er tussen de Kilsdonkse molen en kasteel Heeswijk een fluisterbootje. Op deze boot vertellen mensen van Aa en Maas het verhaal van het water en het gebied. Op www.hetverhaal.nu vind u het vertrek- en aankomstschema.

Bij genieten in de buitenlucht hoort ook lekker eten!

Speciaal voor Het VerhAal worden biologische AaDal kippen op authentieke wijze bereid in een kuiloven. Brownies & Downies, Kilsdonkse molen en Kasteel Heeswijk verzorgen samen dit unieke gerecht bij de Kilsdonkse molen. De kip wordt geserveerd met couscous, groente, brood en wijn. Aanschuiven kan, zolang de voorraad strekt, van 15.00 tot 20.00 uur.

HetVerhAalHet programma voor het VerhAal wordt nog elke dag verder uitgerold.

Zeker is dat de bezoekers kunnen genieten van bijzondere muzikale, beeldende en theatrale optredens. Er komen dichters en schrijvers, van dichtbij en ver weg. In de fraaie bibliotheektuin lezen Rosita Steenbeek en A.L.Snijders voor uit eigen werk. Ingrid & Dieter Schubert zijn er voor de jeugdige bezoekers. Bij Kasteeltje Zwanenburg wordt gezongen en gedanst. Schrijfster Annejet van der Zijl en dichter des Vaderlands Anne Vegter treden er op. De Kilsdonkse molen is het decor voor molenspreuken, een boekenmarkt en een reuzenscrabble. Kijk op www.hetverhaal.nu  voor het hele programma.

Meer weten over het VerhAal? Volg het VerhAal op Facebook of kijk op www.hetverhaal.nu  , Daar download u ook de route