Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KlokkenluiderHet grote theater van de Kersouwe is de komende weken omgedoopt tot de Wondertuin, een veilige haven in de Parijse hectiek.

Quasimodo, Esmeralda, een stoet van zigeuners, starre wetsdienaars en maffe stedelingen leven boven- en ondergronds rondom de Notre Dame. “Duizend rattenstaarten in een melkglas!” roept de verraste zigeunermoeder bij wijze van uitnodiging. “Komt dat zien”, bedoelt ze. De première van De Klokkenluider van de Notre Dame is op 23 augustus a.s. om 14.30 uur. Kaarten zijn te reserveren op www.kersouwe.nl Liefde en corruptie De Klokkenluider van de Notre Dame is een verhaal van tegenstellingen. Boefjes met een hart van goud nemen het op tegen corrupte hoeders van de wet. Quasimodo, de lelijkste man uit de toneelgeschiedenis, koestert een onmogelijke liefde voor Esmeralda, de mooiste vrouw van Parijs.

Theatergroep De Kersouwe Theatergroep De Kersouwe staat ook deze zomer weer garant voor een bijzondere ervaring. Verwacht dan ook een zeer dynamische voorstelling, die zich via de riolen van Parijs, door smalle steegjes en over marktpleinen beweegt naar het topje van de Notre Dame. Winfred van Buren bewerkte de wereldberoemde roman van Victor Hugo. Hij ging terug naar het verhaal en gebruikte het boek als voornaamste inspiratiebron met een vleugje Disney. Regisseuse Anneke Schröder laat ook dit jaar de grote spelersgroep in al haar facetten stralen. De muzikale leiding is in handen van Jacques Noyons. Een uur voor aanvang: Parijse inloop Zorg dat je er op tijd bij bent want een uur voor aanvang gaat de Parijse inloop van start. (Circus)acts, heerlijk eten, rondlopende Parijse inwoners, marktkramen, straattheater en nog veel meer om van te genieten. En er is een prachtige brug gebouwd in de Kersouwe, tegenover de Notre Dame. Daar mag je een meegenomen liefdeshangslot vastmaken. Heb jezelf geen hangslot, dan kom je bij de Parijse inloop misschien wel iemand tegen die ze voor een klein prijsje aanbiedt.

Data voorstellingen De première is op zondag 23 augustus om 14.30 uur in de Kersouwe.

De Klokkenluider van de Notre Dame speelt ook op:

Vrijdagavond 28 augustus, vrijdag 4 september en vrijdag 11 september om 20.30 uur. Zondagmiddag 30 augustus, zondag 6 september en zondag 13 september om 14.30 uur.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, entree € 11,- (incl.servicetoeslag). Bestel de kaarten op www.kersouwe.nl , of bij VVV Heeswijk of Uitpunt Veghel.