Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Hockey

20120827Familie hockeytoernooi_2In een stralend zonnetje zijn op zondag 26 augustus de hockeyteams gehuldigd die kampioen werden tijdens het Familiehockeytoernooi HDL. Daar ging een grillige dag aan vooraf met klaterende regenbuien, waardoor de hockeyclub kon beschikken over een heus waterveld. Met ruim 100 deelnemers in 12 teams streden de families met groot enthousiasme om de podiumplaatsen. Elk team vertegenwoordigde een land, zodat zowel Tibetaanse monniken als Japanse Samoerai, de blote basten van Hawai als de Rode Duivels uit Belgie meededen.

 

20120827Familie hockeytoernooi_1In Heeswijk-Dinther wordt ieder jaar en opvallend toernooi gespeeld: het familie hockeytoernooi. Hierbij speelt jong en oud samen in teamverband tegen elkaar. Dit toernooi laat heel mooi zien dat het wedstrijdelement, de familiale gedachte en een hechte club bijdragen aan een geweldige dag. "Een betere seizoensopening kunnen we ons niet wensen. Dit laat zien dat iedereen weer toe is aan een nieuw seizoen en dat de hockeysport leeft in Heeswijk-Dinther", aldus voorzitter Henry van Zutphen tijdens de prijsuitreiking. "Mooi ook om te zien dat het weer geen invloed heeft gehad op deze dag en dat alle deelnemers regen en wind getrotseerd hebben, om af te sluiten met een prachtig zonnetje. 

In poule A ging de titel naar het team van Nederland (familie Reith & Vissers), die in de finale het team van Vietnam (familie Van Doorninck) versloegen met 2-1, terwijl in poule B de overwinning naar Duitsland ging (familie Van Eijk) die nipt won van Zuid-Afrika (familie Rakhorst & Langenhuizen & Rolink). Opvallende vermelding was er voor het best geklede team van Brazilie, dat niet alleen als team duidelijk herkenbaar was als Brazilianen, maar ook met Braziliaanse cocktails, BBQ en een eigen paviljoen geheel in eigen stijl aanwezig waren. Kortom, de 7e editie van het familie hockeytournooi bij Hockeyclub HDL mag met ruim 100 deelnemers een groot succes genoemd worden.