akltiorkorfAltior 1 – Spes 1  Afgelopen zondag 16 december mochten de dames van Altior thuis aantreden tegen Spes uit Milsbeek. Spes is koploper in de topklasse en Altior wil vandaag graag vrijuit en vooral zonder druk korfballen. De scherpte bij aanvang van de eerste helft is onvoldoende en Altior laat Spes uitlopen tot een 1-7 voorsprong, voordat de concentratie verbeterd.

Voor rust kunnen de Heeswijkse dames nog wat terug doen en de ruststand is 5-11. Ondanks een moeizaam    aanval vak, gaat de tweede helft gelijk op. Dit zet de eindstand op 11-17. Volgende week speelt Altior uit tegen DSV, om 14.30 uur in Diessen. Een belangrijke wedstrijd, waarbij we alle support goed kunnen gebruiken.

Altior 2 - Oranje-Wit 2

Aansluitend aan het verlies van de senioren 1 van Altior, mag het tweede starten aan een erg belangrijke wedstrijd. Ze delen namelijk hun nummer 1 positie met DDW en Oranje-Wit, en die laatste is de tegenstander van vandaag. Altior start niet scherp en kijkt na een kwartier spelen al tegen een 0-3 achterstand aan. De dames weten zich te herpakken en de rest van de eerste helft gaat gelijk op, met een ruststand van 3-5. De dames gaan vol vertrouwen de tweede helft in en trekken de stand gelijk  op 6-6. Oranje-Wit maakt 6-7, maar Altior komt met 8-7 voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Oranje-Wit scoort opnieuw de gelijkmaker en via 9-8 wordt het ook weer 9-9. In de laatste paar minuten weet Altior uit te lopen naar 11-9 en dit is ook de eindstand.

Altior 3 – Prinses Irene 2                  Uitslag: 9-7

Altior 4 – Spes 4                                Uitslag: 9-10

Alico 2 – Altior 6

Een paar seconden voor het rustsignaal wist Mariska met een terug stuiterend afstandschot de nul weg te werken. Helaas had Alico na de rust meteen een antwoord en kwamen zelfs nog voor te staan. Ondanks het niet zo sterke spel zouden we wel de punten mee naar huis moeten kunnen nemen. Gelukkig wisten we nog 2 maal met een afstandschot te scoren en werd de stand 2-3. Doelpunten van Mariska, Kim, Wieneke.

Altior R1 – Be Quick R1                   Uitslag: 5-4

Altior B1 – Avanti B1                                   Uitslag: 13-7

Altior B2 – NDZW B1                                  Uitslag: 10-1

Altior C1 – Tovido C1                                  Uitslag: 9-3

Altior C2 – RoDeBo C1

De wedstrijd begon en al snel scoorde Sanne van de Heuvel een kort schotje. Na 10 minuten spelen kwam er een doorloop bal van Maaike van Zutphen. Na de pauze begonnen we rustig maar toen kwam er een mooie afstandschot van Lieke van der Heijden.

Snel na het schot van Lieke maakt Jasmijn Pennings een doorloop bal. Daarna scoorde Maaike een doorloop bal daarna nog een keer alleen die was verdedigd. Na een mooie afstand schot van Kelly van Vught stond de stand op 6-0. In de laatste minuut scoort Jasmijn Pennings nog een doorloopbal. Uiteindelijk was de stand: 7-0 Geworden.     Altior C3 – Avanti C2                            Uitslag: 0-1                               DDW D1 – Altior D1                                 Uitslag: 6-2                                Emos D2 – Altior D2                              Uitslag: 4-1                                Prinses Irene E1 – Altior E1                                                          Vandaag moesten we tegen Prinses Irene. In de eerste helft kwam Prinses Irene al snel op 2-0 voorsprong. Maar we scoorden toen ook. In de rust was het 3-1. In de 2de helft ging het al een heel stuk beter. We bleven heel goed bij en hebben er geen doorgelaten.We hebben er zelfs nog een gescoord. Ge wedstrijd eindigde met 3-2. Onze coach was heel trots op ons. Ondanks we hebben verloren hadden we toch heel goed gespeeld.                                  Emos E2 – Altior E2                                   Uitslag: 0-6                                Emos F1 – Altior F1                                 Uitslag: 5-7     Strafworpen: 5-5

Blauw Wit F1 – Altior F2                             Uitslag:4-1

De Korfrakkers F3 – Altior F3

We gingen met veel zin naar Erp. De wedstrijd ging lang gelijk op zowel De Korfrakkers en wij stonden goed te verdedigen. De Korfrakkers wisten in de eerste helft te scoren,in de tweede helft waren wij aan de beurt. Het was een spannende, maar erg leuke wedstrijd.

Eindstand 1-1 en de strafworpen wisten we wel te winnen 1-2. Super gedaan !!!!!