Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

28052013 bikers 01Dit weekend vertrok team Bikers naar het Overijsselse Holten om de volgende wedstrijd van het seizoen te rijden. Met nog anderhalve maand tot het Nederlands Kampioenschap in Groesbeek wordt de strijd om de podiumplaatsen steeds heviger.

Rick van den Hanenberg pakte bij de masters II direct de kopstart en wist zelfs al een gaatje te slaan na de eerste lus. Helaas ging het al snel mis, hij verloor veel lucht uit zijn band en kwam daardoor lelijk ten val. Gelukkig kon Rick wel door en kon hij op de materiaalpost zijn band oppompen. Lang zat het echter niet mee met het materiaal, waardoor Rick de strijd helaas voortijdig moest staken.

Bij de masters I ging Eric van den Bogaard goed van start. Hij wist direct aansluiting te vinden bij de kop van de wedstrijd. Helaas was de uiteindelijke winnaar opnieuw te sterk voor de concurrentie en werd er gestreden om plaats 2 en 3. Eric moest een pas op de plaats maken en streed uiteindelijk om de plaatsen 3, 4 en 5. Opnieuw werd Eric vierde, de plaats waar hij dit seizoen patent op heeft.

Vervolgens verscheen Guus Smits aan de start bij de amateurs. Hij pakte net als Rick de kopstart in zijn categorie. Guus reed een zeer sterke wedstrijd, mede doordat het parcours hem op het lijf was geschreven. Al snel wist hij samen met twee andere renners een mooie kopgroep te vormen, waarmee ze tot de laatste ronde samen reden. Helaas werd Guus ook getroffen door materiaalpech en reed hij zijn wiel kapot. Gelukkig kon hij nog wel verder rijden, maar hij verloor snel terrein. Uiteindelijk wist hij nog knap zesde te worden.

Bij de nieuwelingen verscheen Martijn van Doorn aan de start. Ook bij Martijn was er sprake van een goede start. Al snel reed hij rond zijn gebruikelijke positie, netjes binnen de top tien. Opnieuw reed Martijn een zeer constante en sterke wedstrijd. Met als resultaat een nette achtste plaats. Een zeer goede prestatie aangezien Martijn nog een eerstejaars nieuweling is.