Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

130602 Guus_BikersDit weekend vond de thuiswedstrijd van team Bikers plaats in Heeswijk-Dinther, op het parcours bij de Stanserhorn. De renners van het team waren dan ook gebrand op mooie prestaties. In de ochtend werd de toon gezet door Stan, de zoon van Rick van den Hanenberg, die eerste werd in zijn jeugdcategorie!

Als eerste verscheen Rick van den Hanenberg aan de start bij de Masters II. Hij ging zeer goed van start en wist samen met Micha de Vries weg te rijden van het peloton. Tot driekwart van de wedstrijd wisten ze samen weg te blijven. Ondertussen wist een derde renner de koplopers steeds dichter te naderen. Micha voelde de hete adem in zijn nek en wist Rick te lossen. Helaas kon Rick het tempo niet vasthouden, mede door zijn gekneusde ribben, en moest hij uiteindelijk ook de derde renner voorlaten. Desalniettemin wist Rick knap derde te worden.

Tegelijkertijd gingen ook de masters I van start. Voor team Bikers reed Eric van den Bogaard mee. Ook Eric ging zeer goed van start, hij nam zelfs kopstart. Helaas kwam Eric snel ten val waardoor hij de kopgroep moest laten lopen. Al snel vond Eric een nieuw maatje, waarmee hij de wedstrijd uitreed. Eric werd vijfde. Na afloop gaf hij aan alles gegeven te hebben, er zat helaas niet meer in vandaag.

Na Eric verscheen Martijn van Doorn aan de start bij de nieuwelingen. Helaas kwam Martijn minder goed weg bij de start dan zijn voorgangers. Hierdoor miste hij direct de aansluiting met de koplopers. Door een valpartij vooraan liep hij nog meer vertraging op en ging hij uiteindelijk als tiende het veld in. Martijn kon opnieuw begonnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk wist hij nog verschillende renners in te halen en werd hij knap zesde. Martijn gaf na afloop aan tevreden te zijn met het resultaat.

Tot slot verscheen Guus Smits aan de start bij de amateurs. Opnieuw was er sprake van een succesvolle start. Hij ging als tweede het veld in. Al vrij vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vier renners onder leiding van Guus. De vier renners waren erg aan elkaar gewaagd en bleven de hele wedstrijd bij elkaar. Toen ze voor de laatste maal over de verzorging kwamen demarreerde een van de renners, waardoor de eerste renner al afviel. Het werd een lange sprint tot finish. Uiteindelijk werd Guus knap derde.