Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb Guus Smits winnaar 14 juli 2013 Na een overweldigend Nederlands Kampioenschap in Groesbeek vond dit weekend de finale van de topcompetitie mountainbike plaats. De renners streden in Steenwijk voor de podiumplaatsen op zaterdag en zondag. De organisatie was top en het weer zat de renners mee. Op zaterdag reden de nieuwelingen en de masters. Op zondag de amateurs.

 Martijn van Doorn (nieuwelingen) was na het goede resultaat op het NK gebrand op, opnieuw een mooi resultaat. Na een goede start kwam hij al snel in de tweede groep te rijden. In deze groep werd voor de zesde plek gereden. Door een demarrage van één van de renners werd het tempo flink opgeschroefd en de groep brak in tweeën. Een van de renners wist weg te rijden, maar Martijn wist zich daarachter te handhaven samen met een andere renner. Uiteindelijk moest hij zijn opponent voor laten gaan en werd hij keurig achtste.

 Hierna verscheen Rick van den Hanenberg aan de start bij de masters 40. Hij had een mindere start, maar wist dit snel goed te maken. Hij trok op naar een groepje van drie renners. In deze groep werd gereden voor de derde plaats. Twee renners waren inmiddels gevlogen en waren niet meer bij te halen bleek na afloop van de wedstrijd. In de laatste ronde werd een demarrage geplaatst door de uiteindelijke nummer drie. Rick bleef strijden voor wat hij waard was en wist uiteindelijk vierde te worden. Hij was gelet op de concurrentie zeer tevreden met dit resultaat. Bovendien wist hij in het eindklassement van deze competitie derde te worden en mocht hij daarom ook een bos bloemen ophalen.

 Bij de masters 30 verscheen Eric van den Boogaard aan de start. Opnieuw had Eric een zeer goede start, waarbij hij zelfs wat inhield. Hij reed bijna de gehele eerste ronde op kop en voelde al snel dat de benen zwaar en pijnlijk werden. Hierdoor moest hij zijn goede eerste ronde bekopen en zakte hij terug tot een tiende plaats. Na enkele rondes wist hij zijn ritme te hervinden en is hij teruggereden naar een zesde plaats. Op de finish werd nog gesprint voor een vijfde plek, helaas wist Eric de sprint niet te winnen en werd hij zesde. Ook Eric mocht naar de rondemiss, hij werd tweede in het eindklassement.

 Op zondag was het nog de beurt aan de amateur en Nederlands Kampioen Guus Smits. Hij wilde uiteraard laten zien dat hij zijn trui waardig was door ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten. Na een redelijke start reed hij sterk naar voren in het peloton. In de tweede ronde ging hij op kop rijden om zo een kopgroep te vormen. Met vier renners wisten zij weg te rijden. Echter in de derde ronde ging het heel moeizaam en leek Guus zelfs de aansluiting te verliezen. Hij wist zich echter te herpakken terwijl er nog enkele renners aansluiting wisten te vinden bij de kop. In de laatste ronde heeft hij alles op alles gezet om naar het podium te rijden. Na een sprint richting de finish werd Guus opnieuw eerste.