Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_bikersbv.jpg15 maart – Honselersdijk. Dat vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar liggen, bewees Rick tijdens zijn wedstrijd in Honselersdijk. Na zijn overwinning een week eerder in Berlicum, was zijn motivatie tot ongekende hoogte gegroeid. Lange tijd voerde hij een vijf man sterke kopgroep aan.

‘Tot twee keer toe viel er iemand net op de stukken dat ik geen kopwerk deed. In de laatste ronde werd me dat fataal, toen ik net het vierde wiel koos richting een lange aanloop naar de finish. Een renner voor me viel, waardoor de eerste twee gevlogen waren. Ik kon gelukkig nog één keer alles geven’, aldus Rick die met een 3e plaats de enige podiumplaats van de dag veilig stelde voor het Bikers Giant MTB Team.

Elite-renster Anouk reed ronden lang in het kielzog van de podiumkandidaten. Toch wist ze niet dichter bij te komen. ‘Ik kwam gewoon snelheid te kort en voelde me vandaag niet zo sterk als anders’. Uiteindelijk reed Anouk de laatste paar ronden op een 6e plek en zag ze geen kans om nog wat goed te maken op de renster voor haar. Daarnaast had ze nog alle kracht nodig om haar achtervolgster van zich af te schudden en uiteindelijk haar positie te behouden.

Guus reed bij de elite-heren een aanzienlijk sterkere wedstrijd dan een week eerder. ‘Ondanks dat ik weer last van kramp had, kon ik me er dit keer overheen zetten’. Guus reed lange tijd alleen in de achtervolging op een grote groep voor hem. Halverwege de koers wist hij aan te pikken en zelfs het tempo aan te voeren. Toch slaagde hij er niet in dit tempo tot het einde vol te houden en moest hij uiteindelijk weer afhaken. Guus finishte daarmee op een 30e plek.

Ook de gastrenners Patrick (masters II), Daan (amateurs) en Tom (nieuwelingen) slaagden erin een enorme progressie te boeken ten opzichte van een week eerder. ‘Ik ben nog steeds niet helemaal fit, maar als m’n opmars van vandaag een voorteken is voor wat nog komen gaat, dan maak ik me geen zorgen’, aldus Rick die beslag legde op een 14e plaats. Eenzelfde klassering viel ten prooi aan Tom, die werkelijk de sterren van de hemel fietste en van ver achter in het veld zich wist terug te vechten. Daan liet zien duidelijk over meer kracht te beschikken dan een week eerder. Ook in de snellere passages kon hij het hoge tempo volgen, dat hem uiteindelijke een 26e plaats opleverde.

‘Helaas vandaag maar één podium, maar toch zijn we er in geslaagd in de volle breedte een aanzienlijke verbetering te tonen. Dat is belangrijk, vooral voor de motivatie van de renners en de ploeg als totaal’, aldus teammanager Dries.