Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_bikersgiant.jpg26 juli-Eksel (Belgie). Ondanks een valpartij, een gezonken moraal en een noodgedwongen stop in de verzorgingspost toch een 3e plaats.

 Dat wist Rick van den Hanenberg (Berlicum) tijdens de Flanders Cup in het Belhgische plaatsje Eksel op zijn conto te schrijven.

'In m'n achterhoofd had ik nog m'n uitval tijdens het NK. Ik was erop gebrand hier iets moois te laten zien. Ondanks dat ik achterin moest starten wist ik mezelf al na 3 ronden op derde positie te vestigen. Op een gegeven moment viel ik behoorlijk hard in een afdaling. Weg moraal. Ik moest mezelf in de verzorgerspost nog even herstellen en opladen', aldus Van den Hanenberg (Masters I).

En dat lukte. De eerste rondes na de val liep het nog niet lekker. Toch wist hij het ritme weer te vinden en kon hij de aansluiting herpakken bij een klein groepje. 'Ik ben meteen doorgereden en wist weg te rijden van de groep. Daarmee groeide m'n moraal weer en zag ik kans op een toch nog mooie uitslag. Ik zag het groepje om de derde plaats voor me stilvallen en kon er naar toe rijden. Ik ben vervolgens meteen op kop gaan rijden om het tempo in mijn voordeel te bepalen'.

Van den Hannberg wist een demarrage van de Belgisch kampioen te parreren en besloot daarop zelf de forcing te voeren. En met succes. Met nog een halve ronde te gaan bleek zijn tempoversnelling voldoende om op de streek met zeven seconden voorsprong beslag te kunnen leggen op de 3e plaats. 'Het maakt het NK misschien niet goed, maar het geeft wel aan dat ik nog steeds in vorm ben voor het naseizoen', aldus Van den Hanenberg die over enkele weken het WK voor Masters rijdt in het Franse Praloup.