Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_bikersgiant.jpg13 september – Heeswijk-Dinther. De laatste wedstrijd van het nationale mountainbikeseizoen om het regelmatigheid- klassement was voor de renners van het Bikers-Giant MTB Team een bijzondere: een thuiswedstrijd. Jammer dat gastrenner Daan van Rooij (Berlicum, amateurs) door ziekte niet aan het vertrek kon verschijnen.

Maar ook elite-renster Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther), zag zich niet in staat te starten, door haar drukke bezigheden binnen de organisatie van de Bikers-Giant MTB Cup.

Het was vooral Rick van den Hanenberg (Berlicum, masters I) die boven zichzelf uitsteeg. ‘Enkele weken terug op het WK in Praloup (Frankrijk) reed ik nog op een enorm zwaar parkoers. Toen wist ik 35e te worden. Nu had ik eigenlijk weinig verwachtingen. M’n benen voelden niet top fit. Het verbaasde me dan ook dat ik in de wedstrijd desondanks over goede benen beschikte’. Ondanks een ijzersterke kopstart, werd Van den Hanenberg in het begin van de wedstrijd van leidende positie teruggeworpen. ‘Rick nam wat risico’s in een paar kleine afdalingen, waarbij hij wat lucht uit z’n banden verloor. In de materiaalpost wist hij het euvel snel te verhelpen en aan te sluiten ronde de tiende plaats. Daarna kon hij in een perfecte achtervolging toch nog terugkomen naar een uiteindelijk knappe 3e plaats’, aldus een tevreden teammanager Dries van Roosmalen.

De laatste wedstrijd die Guus Smits (Berghem, elite-heren) reed, kwam hij niet aan de finish. Ook nu leek het er even op dat het een herhaling van die laatste wedstrijd zou worden. Toch wist Smits vol te houden en uiteindelijk een 26e plaats te noteren. ‘Ik was helemaal stuk. Voor mij is het kaarsje bijna uit en duurt het seizoen me op dit moment iets te lang. Ik wil me nog focussen op de finale van de Beneluxcup en daarna zien we wel’.

Bij de Masters II leek gastrenner Patrick Vissers (Veghel) aanvankelijk naar een plaats bij de top tien te kunnen rijden. Toch zakte hij gedurende de tweede helft van de wedstrijd steeds verder terug. ‘Er zat gewoon niet meer in, maar toch valt het erg tegen’, aldus Vissers met zijn 20e plaats. Ook Tom den otter (Schijndel, nieuwelingen) kwam er met een 18e plaats niet aan te pas.

‘Met enkele renners rijden we nu nog een paar wedstrijden. Daarvan zijn vooral de finale van de Beneluxcup in Winterslag (België) eind september en het NK marathon begin oktober het belangrijkst. Daarna is het tijd voor rust. Het is een lang seizoen geweest en het is tijd om wat gas terug te nemen en ons weer te gaan voorbereiden op 2010’, gaf ass. teammanager Ton Braam aan.