Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

guusZondag stond de tweede wedstrijd voor het klassement van de Bergrace op het programma. Wedstrijden die niet op categorie, maar in tijdsklasses worden verreden. Drie renners starten bij de 75 minuten en 1 renner bij de 105 minuten. Er werd niet gestart bij de 150 minuten.

 

Rick van den Hanenberg, Carlo van Doorn en Guus Smits gingen van start bij de 75 minuten. Rick moest van de laatste startrij komen, in een veld van meer dan 200 renners. Dit in verband met zijn uitvallen in de vorige Bergrace wedstrijd. Aan het begin was het erg lastig om snel naar voren te rijden in verband met het grote deelnemersveld. Dankzij zijn goede vorm wist hij goed tempo te behouden en veel renners in te halen. Zijn inhaalrace resulteerde na een sprint naar de finish in een knappe 15de plaats. Logisch dat Rick dan ook erg tevreden was na afloop, mede gelet op zijn deelname op zaterdag aan een open wedstrijd in Berlicum. Deze wist hij overigens winnend te beëindigen.

 

Carlo van Doorn bleek opnieuw niet fit te zijn en had veel last van zijn ademhaling. Zijn start en ook de eerste helft van zijn wedstrijd verliepen opnieuw goed. Toch voelde hij toen al, zoals hij later aangaf, dat zijn ademhaling niet goed was. In het vervolg van de wedstrijd kwam hij zichzelf dan ook tegen waardoor hij veel plaatsen verloor. Dit resulteerde in een 87ste plaats.

 

Guus Smits stond na zijn tiende plaats in de vorige wedstrijd op de eerste startrij. Hij ging voortvarend van start en moest zelfs iets inhouden om geen kopstart te pakken. Dit laatste was niet wenselijk gezien de sterke tegenwind. Op het moment dat Guus zijn tempo iets liet zakken om wat bij te komen verloor hij de aansluiting met de eerste renners. Toen hij terug wilde rijden naar de kop werd hij getroffen door materiaalpech. Hij moest stoppen om zijn ketting er terug op te leggen en verloor daarmee definitief de aansluiting met de kop. Een groot gedeelte van de wedstrijd heeft hij alleen moeten rijden. Na afloop was hij dan ook naar de omstandigheden van de wedstrijd tevreden met zijn 11de plaats.

 

Aan het eind van de dag verscheen Wilant van Gils aan de start. Ook hij moest met de start achteraan opstellen. Wilant reed gestaag naar voren en wist een goed ritme te vinden. Uiteindelijk reed Wilant dan ook een zeer constante wedstrijd met als resultaat een 12de plaats. Na afloop gaf hij aan het een erg zwaar maar uitdagend parcours te vinden.