Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

moutainbikeZondag werd de derde wedstrijd verreden voor het klassement van de Bergrace. Ditmaal was het decor het regenachtige Oosterbeek.   

Als eerste verscheen Peter van den Heuvel aan de start in de wedstrijd over 150 minuten. Het was de eerste keer dit seizoen dat hij in deze categorie aan de start verscheen. Resultaat bleef opnieuw niet uit na een zware koers, een vijftiende plaats in een sterk bezet deelnemersveld. Na afloop was hij tevreden met het verloop van zijn wedstrijd en de fysieke gesteldheid. 

Bij de 75 minuten werd gestart door Rick van den Hanenberg, Guus Smits en Carlo van Doorn. Alle drie streden ze een zware strijd. 

Rick van den Hanenberg vertrok in de middenmoot en wist in de dubbele startronde bergop snel plaatsen goed te maken. Rond de twintigste plaats moest hij gas terug nemen en zijn plaats proberen te consolideren. Het werd een erg zware voorlaatste ronde, gelukkig was er nog maar één ronde te rijden en wist hij een 22ste plaats te behalen. De benen wilde vandaag niet meerwerken, verklaarde Rick. Wellicht de invloed van de trainingen in voorbereiding op het NK. 

Ook Guus Smits reed een zware wedstrijd. In tegenstelling tot Rick mocht hij op de eerste rij starten, wat helaas niet mocht baten. Al snel merkte hij dat zijn hartslag niet wilde zakken en moest hij het noodgedwongen rustiger aan gaan doen. Pas in de laatste ronde kwam hij er doorheen en kon hij een sneller tempo rijden op het zware parcours in Oosterbeek. Zijn eindresultaat was de 24ste plaats. 

Tot slot reed Carlo van Doorn in deze categorie, hij startte als 191ste. Hij heeft ronde na ronde renners in moeten halen in het grote deelnemersveld. Desalniettemin reed hij ondanks zijn conditie naar een 93ste plaats. In zijn eigen leeftijdscategorie was dit een mooie positie in de middenmoot, 28ste

Bij de 105 minuten verscheen tenslotte Wilant van Gils aan de start. Helaas is er bij het schrijven van dit verslag nog niets bekend over het verloop van zijn wedstrijd. Echter de uitslag liegt er niet om, een knappe zevende plaats.  In zijn wedstrijden boekt ook Wilant van Gils een mooie vooruitgang. 

 

Volgende week zal er gestart worden in Groesbeek, waarna de voorbereidingen verder zullen gaan voor het NK dat zal plaatsvinden op 16 en 17 juli in Noorbeek.