Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

120311_mtb_CarloVorige week stond de eerste wedstrijd van het jaar op het programma de grote prijs van Baggerhuizen, nabij Assen. Dit weekend stond de wedstrijd om de zilveren valhelm op het nieuwe parcours in Berlicum op de agenda. Voor team Bikers stonden bij beide wedstrijden twee renners aan de start. Rick van den Hanenberg bij de masters 30+ en Carlo van Doorn bij de junioren.

Guus Smits start het seizoen later door een hernia. Hij is deze week weer begonnen met trainen en hoopt in mei weer fit te zijn voor zijn eerste wedstrijd. In Assen mocht Rick van den Hanenberg op stellen op de 2e startrij. Zijn doelstelling: eindigen bij de eerste tien deelnemers zodat hij in Berlicum op de eerste rij kan starten. De eerste ronde kwam hij als twaalfde door maar hield de aansluiting met de kopgroep. Na een constante race eindigde Rick als vijfde waarmee hij tevreden was.
 
Omdat in Assen het doel gehaald is stond Rick zondag op de eerste startrij in Berlicum. Na een goede start kon Rick aansluiting vinden met de kopgroep. Na enkele rondes bleek de start toch iets te veel waardoor Rick enkele plaatsen moest laten lopen. Uiteindelijk reed hij na een knappe achtste plaats. Na afloop overheerste bij Rick de teleurstelling omdat hij op meer had gehoopt.
 
Bij de junioren moest Carlo van Doorn in Assen op de achterste rij opstellen door een slechte loting. Zijn doelstelling vooraf, een plek bij de beste vijftien, werd hierdoor extra lastig. Bij de start raakte hij bovendien verzeild bij een valpartij met als gevolg een inhaalrace in het grote deelnemersveld. Gedurende het vervolg van de wedstrijd kon Carlo een goed tempo blijven rijden wat resulteerde in een knappe 16e plek. Carlo vertrok tevreden naar huis en was hoopvol gestemd voor Berlicum.
 
Bij de thuiswedstrijd in Berlicum waren veel toeschouwers voor de junior Carlo van Doorn aanwezig. Carlo was dan ook extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Hij ging voor zijn doen goed van start. Deze snelle start eiste halverwege de wedstrijd zijn tol, waardoor Carlo een ronde nodig had om bij te komen. Na dit herstel wist hij zichzelf goed te herpakken en trok snel op richting top tien. Helaas sloeg het noodlot toe. Op het verste punt van het parcours reed hij lek waardoor hij enkele plaatsen moest toegeven. Uiteindelijk reed hij na een knappe vijftiende plaats.