Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

120709 BikersMountainbikeZaterdag 7 juli verscheen Guus Smits aan de start voor de topcompetitie wedstrijd in Groesbeek. Een vooraanstaande wedstrijd in binnen- en buitenland. Na een hernia operatie in december vorig jaar is zijn herstel inmiddels zo ver gevorderd dat hij weer deel kan nemen aan mountainbikewedstrijden bij de Amateurs.

 

Doordat er nog geen punten zijn behaald in het klassement moest hij achteraan opstellen bij de start. De wedstrijd was dan ook een ware inhaalrace. Na het vallen van het startschot laat Guus Smits er geen gras over groeien. Hij kiest er voor om voor een andere, lastigere lijn te rijden. Dit levert direct resultaat op, want na de eerste volle ronde weet hij als tiende voor de jury langs te rijden.

Guus was erg blij dat hij de eerste twee rondes al aansluiting wist te vinden bij de voorste renners in het peloton. Na deze eerste rondes moest hij toch een tandje rustiger gaan rijden, omdat hij nog wedstrijdritme tekort kwam en ook de conditie nog niet optimaal was. Desalniettemin wist hij zich, na vijf rondes, te handhaven in het grote deelnemersveld en reed naar een knappe dertiende plaats.

De volgende wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap te Steenwijk. Hier zullen Rick van den Hanenberg en Guus Smits starten voor team Bikers Heeswijk-Dinther. Wij hopen op mooie resultaten!