131215 Heeswijk-VolhardingVanuit Vierlingsbeek kwam het Volharding van trainer Henk Evers op de laatste speeldag voor de winterstop op bezoek. De rood-witten hebben verreweg het meest gescoord in de 2e klasse H, dus de defensie van de thuisploeg was gewaarschuwd.

Op het moeilijk bespeelbare hoofdveld ontstond direct vanaf de aftrap een boeiend gevecht, waarbij Heeswijk een licht overwicht had. Beide teams probeerden met verzorgd voetbal kansen op de openingstreffer te creëren, maar het duurde tot de 15e minuut voordat het eerste doelgevaar ontstond. Een onderschepte bal op het middenveld werd door Tom Sleddens verlengd tot bij Çetin Alpdogu en zijn schot van 16 meter kon ternauwernood gered worden door Volharding-doelman Vullings. De gasten werden vooral gevaarlijk uit standaard situaties. Tien minuten voor rust leverde dit ook de openingstreffer op. Een kort genomen corner werd door linksback Chirino bij de eerste paal achter Gerwin Hulsen gekopt, 0-1.

Na rust ging Heeswijk op zoek naar de gelijkmaker. Een goede aanval door het midden via Danny Aarts, Dylan Davies en Camiel van Doorn leverde bijna de 1-1 op, maar de steekbal van Van Doorn op Davies werd door de attente doelman Vullings net voor de voeten van Davies opgepikt. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. De sterk spelende Wout Cuijpers stoomde weer eens op over rechts en zijn voorzet werd bij de 2e paal door rechtsback Graat achter zijn eigen doelman gekopt, 1-1. Daarna leek Heeswijk door te drukken richting een voorsprong, maar een kwartier voor tijd viel de treffer aan de andere kant. De Heeswijk-defensie greep niet doortastend genoeg in, waardoor de bal in de zestien bij Vincent Buijssen terecht kwam. Middels een simpele kapbeweging en schuiver in de korte hoek zette hij de 1-2 op het bord. In de slotminuten liepen de gasten via een vrije trap over de muur van Daniels en een counter via Van Bussel nog uit naar 1-4 waarmee de 4e nederlaag op rij voor de blauw-witten een feit was.

Voor de ploeg van Marc vd Ven komt de winterstop dus als geroepen. Tijd voor de geblesseerden om weer te herstellen en om de hoofden weer vrij te maken voor de 2e seizoenshelft. Het is zaak om het gevoel van de eerste 9 wedstrijden weer terug te vinden, zodat Heeswijk aan blijft haken bij de kopgroep in de 2e klasse H.