2015-03-22 Best Vooruit - HeeswijkIn zijn 250e duel voor VV Heeswijk scoorde Rob Tips met een prachtige stift de tweede treffer voor zijn ploeg op bezoek bij Best Vooruit. Uiteindelijk bleek deze treffer de winnende te zijn en mocht het team van trainer Marc vd Ven opnieuw 3 punten aan het totaal toevoegen.

De thuisploeg kent een moeilijk seizoen en startte daarom in een verdedigende 5-3-2 opstelling aan de wedstrijd. Het duurde daardoor even voordat Heeswijk de poppetjes goed had staan, maar na 10 minuten trokken de gasten het initiatief naar zich toe. Danny Aarts was na een goede combinatie met Rob Tips dichtbij de 0-1, maar doelman Frank vd Boogaard redde knap. Best Vooruit werd met name gevaarlijk bij standaard situaties. Sander vd Looy kreeg een afgeslagen corner niet goed onder controle vlak voor Heeswijk-keeper Lunenburg en Erdi Atakan zag een harde vrije trap net over gaan. Het meeste balbezit was voor rust voor de blauw-witten, maar kansen creëren was moeilijk door de goede defensieve organisatie van het thuisteam.

2015-03-22 Rob TipsNadat scheidsrechter Mandemakers voor het begin van de tweede helft had gefloten, ontspon zich een aantrekkelijkere strijd doordat nu beide ploegen voor de winst wilden gaan. Het was Heeswijk dat als eerste scoorde. Na 10 minuten draaide Camiel van Doorn een vrije trap van de zijkant hoog en hard naar de 2e paal. Gehinderd door de zon wist Vd Boogaard deze inzet nog wel te keren, maar hij stompte de bal daarbij voor de voeten van de inkomende Sten vd Berg. De Heeswijk-verdediger was attent en zette de 0-1 op het scorebord. Een kleine 5 minuten later was opnieuw Van Doorn de aangever. De Heeswijk-captain onderschepte een bal op het middenveld en stuurde vervolgens Tips diep. De jubilaris had vanuit zijn ooghoek gezien dat Vd Boogaard te ver voor zijn doel stond en met een subtiele stift maakte hij de 0-2. Weer 5 minuten later bracht een ongelukkig moment van Stef Adank de spanning terug in de wedstrijd. Sander vd Looy zocht bij zijn actie in de Heeswijk-zestien het been van Adank en viel er vervolgens dankbaar overheen. Scheidsrechter Mandemakers wees naar de stip en aanvoerder Ronald de Koning verzilverde dit buitenkansje onberispelijk, 1-2. Daarna drongen de Bestenaren aan, maar de defensie van de bezoekers gaf geen krimp. In de counter had Heeswijk de wedstrijd kunnen beslissen, maar de laatste pass was in veel gevallen niet zuiver genoeg. In de slotfase veranderde er niets meer aan de score en daardoor mochten er opnieuw 3 punten mee naar Heeswijk genomen worden.

Het team van Vd Ven blijft daardoor in het spoor van koploper WSC en volgende week mogen de blauw-witten in een rechtstreeks duel proberen om de titelstrijd weer spannend te maken. Heeswijk kan in deze wedstrijd weer over een volledige selectie beschikken en zal er alles aan gaan doen om het al mooie seizoen van een nog mooier slot te voorzien!