2015-03-29 Avanti - AvesteynNa overwinningen tegen Volkel en Venhorst moest vandaag tegen Avanti aangetreden worden. Dat dit op voorhand een lastige tegenstander genoemd was een niets te veel gezegd. Stug, ervaren en niet te eenvoudig te imponeren. Daarbij nog de omstandigheden waaronder dit team tegemoet getreden moest worden, een nat en zwaar veld. Kortom een zwaar affiche! Met een volledig fitte selectie werd wedstrijd de Schijndelnaren begonnen. De opdracht was om de 0-0 zo lang mogelijk vast te houden, en dan zeker de eerste helft. In de eerste helft was er sprake van een redelijk gelijk opgaande strijd zonder dat er echte kansen gecreëerd werden. Avanti kwam echter toch op een, naar later bleek, beslissende voorsprong doordat uit een corner gescoord werd. De tweede helft ging Avesteyn op jacht naar een doelpunt maar bleek niet in staat om echt een vuist te maken. Avanti kon daarin tegen ook niet echt overtuigen. Ook de inbreng van Joost van Vught als extra aanvaller mocht niet baten. Daarmee kwam een einde aan een goede reeks van de Dinthernaren. Hiermee hoeft echter niet in mineur geschoten te worden. Op een gelijkspel was vandaag gehoopt maar dat vandaag met een verlies met afgesloten maakt niet dat het vertrouwen in Avesteyn weg is. De volgende twee wedstrijden tegen DAW en Festilent zijn cruciaal maar het te nemen hindernissen. Mocht dit lukken dan is handhaving in de derde klasse dichtbij, iets wat enkele weken geleden nog ver weg leek