vvheeswijkNa een prima eerste helft leek Heeswijk de wedstrijd in de eerste 7 minuten na rust weg te geven aan het bezoekende BVV uit Den Bosch. Op wilskracht kantelde de thuisploeg het duel alsnog in blauw-wit voordeel. Danny Aarts zorgde na goed doorzetten voor de 3-2 eindstand.

Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd en kon vrijuit voetballen. Vanwege het hobbelige veld ging er met name in de openingsfase nog veel mis, waardoor het een rommelig duel werd. De gasten werden met name via de beresterke spits Christoffel de Rouw gevaarlijk, wanneer hij één van zijn kompanen voorin aan het werk zette. Na een kwartier ging het thuisteam makkelijker voetballen en ontstonden er divere mogelijkheden om te scoren. Çetin Alpdogu, Wouter van Dijke en Michel van Druenen hadden het vizier echter nog niet helemaal op scherp staan. Na ruim een half uur kregen de Bosschenaren een grote kans uit een hoekschop, maar Taoufik Garmat kopte geheel vrijstaand over het doel van Patrick Lunenburg. Ruim 5 minuten voor de thee viel de treffer aan de andere kant. Een corner van Alpdogu werd met het hoofd verlengd door Van Dijke en bij de 2e paal tikte Van Druenen de 1-0 binnen.

Direct na rust ging Heeswijk op dezelfde voet verder op zoek naar meer doelpunten. Uit het niets kantelde de score echter met twee identieke doelpunten in het voordeel van BVV. Een diepe bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Van Druenen waardoor De Rouw in balbezit kon komen. Omdat Camiel van Doorn vervolgens ook niet doortastend genoeg ingreep kon de Bossche spits alleen op Lunenburg afgaan en in beide gevallen was hij trefzeker, 1-2. Daarna ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Na 70 minuten schoot Turgay Arslan vanuit een prachtige vrije trap over de muur zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Vervolgens werd Heeswijk geholpen door BVV, aangezien twee spelers met een rode kaart moesten vertrekken van scheidsrechter Souwen. Voordat de beslissende 3-2 viel was BVV eerst nog gevaarlijk met een schot op de paal van De Rouw, maar uiteindelijk wist Heeswijk de numerieke meerderheid toch te verzilveren. Een afvallende bal op de zestienmeter werd door Stef Adank hard ingeschoten en de terugspringende bal werd vervolgens door Danny Aarts alert binnengetikt.

Nog twee wedstrijden voordat de nacompetitie begint voor het team van trainer Marc vd Ven en wat strijdlust en inzet betreft lijkt Heeswijk er klaar voor.